סיורים בחיפה לאירגונים מקומות עבודה וצוותים מחלקתיים".
"מדריך טיולים ומורה דרך בשכונות ובשווקים של חייפה".
"סיור דתות בחיפה מכבביר עד מערת אליהו הנביא".
השם קסטרא מוזכר במדרש איכה רבה בקשר לצמדי ערים יהודית ונוכרית-קסרא לחיפה, קסטרא הינה עיר נוצרית שמתוארכת לתקופה הביזנטית. העיר המקורית נמצאה כמה מאות מטרים מהמרכז של היום באזור מנהרות הכרמל שממול נמצאו שם ממצאים ארכיאולוגים. במרכז קסטרא בקשו להנציח את שם הישוב הקדום והפכוהו למרכז קניות, את החזית מעטר ציור קרמי הגדול ביותר בעולם שבוצע על ידי האומן אריק בראואר. היצירה היא ציור על אריחי קרמיקה והמוטיבים מן התנ"ך- הציור המרכזי של אדם וחווה, את הכיפה המרכזית מקיף נחש קרמי ענק –מסמל את הרפואה. באתר מספר גלריות ושני מוזיאונים-מוזיאון קסטרא העתיקה, בובה של מוזיאון, בתוך המבנה החלק הפנימי של הכיפה נראה שקוף אבל זהו בטון מזוין שעליו איורים.
"סיור מודרך וביקור בכבאביר חיפה".
הדת נוצרת בהודו על ידי מירזה גולאס אחמד, יוצא מהזרם הסוני, הוא קבע טען כנגד החדית—ההלכה ונתן פירושים שונים לקוראן. ההתנגדות הגדולה ביותר שלו זה פירוש המילה ג'יהד-השתדלות ולא מלחמה, לאחר שמת תלמידיו החליטו שהוא הנביא שהגיע אחרי מוחמד מחליפו יקרא חליף.
הם נרדפים ומרכזם עובר לפקיסטן ומשם ללונדון, 1947 מגיעים לישראל.מתישבים באזור הכרמל והקהילה מונה כ- 1500 איש. השם כבברה פירושו סיד ממנו התפרנסו בכפר, המסגד בלב השכונה פשוט וצנוע המחרב פונה למכה בעל שני מינארטים. ממזרח לשכונת כבביר נמצאת שכונת כבירים =יהודים, בגלל שבעיני המוסלמים האחמדים אינם מוסלמים הם לא מקבלים את היתרי כניסה לחאג, ראש העדה נקרא שריף עודה=שם פופולארי בקהילה, והקהילה חורטת על דגלה אחווה ושלום.
"סיור בטיילת לואי חיפה".
לואי אריאל, בנם של משפחת גולדשמיט משפחה אמידה מדרום אפריקה, אריאל נהרג בתאונת דרכים בהיותו בן 19. המשפחה תרמה את הקמת הטיילת ואחזקתה להנצחת זיכרון – הטיילת נמצאת ברחוב יפה נוף שהוא הרחוב התיירותי ביותר בכרמל. ניתן לצפות מהטיילת בכל מפרץ חיפה וכן לתאר את התפתחות העיר מראשיתה – נמצא כאן האובליסק שבנו הטמפלרים לקייזר וילהלם השני בביקורו בארץ, הבריטים בכיבושם את הארץ ניתצו את האובליסק. בשנת המאה לביקור של הקייזר 1998 שופץ האובליסק ונוסף לידו תותח תורכי המציין את הכיבוש הבריטי בארץ. צמוד לטיילת מצויים המלונות הבולטים של העיר חיפה.
"סיור בגנים הבהאיים של חיפה".
"זהו המקום הקדוש ביותר של הבהאיים", כאן מצוי קברו של הבאב מבשר הדת מאיראן(פרס) .מקור הבהאים מסיעת השיעה. כיפת הזהב היא המאוזלאום שלו, כשהבאב מכריז על התגלות המשיח עתיד להגיע. ראשו של הבאב נערף, את מקומו ממלא תלמידו הבהא אללה שהוא ממשפחה מיוחסת, בנו של הבהא קבור גם הוא כאן – עבאס אפנדי.
בשנת 1868 הגיע הבהא לכרמל קבע שכאן זה הר האלוהים ומכאן תבוא הגאולה, זהו המרכז העולמי של הבהאים. כשעבאס אפנדי נפטר את מקומו תופש שוגי אפנדי שמחליט שמעתה לא יעבור התפקיד בירושה אלה יבחרו 9 אנשים. כשעבאס אפנדי נפטר את מקומו תופש שוגי אפנדי שמחליט שמעתה לא יעבור התפקיד בירושה אלה יבחרו 9 אנשים. בארץ נמצאים 800 נציגים הנמצאים בעת ובעונה אחת ברוטציה,בגן הבהאי מעברים תת קרקעיים. הגן מתחלק לשלוש –חלק פורמאלי במרכז,מימין ומשמאל חצי פורמאלי גן מסודר עם שילוב שך חורש וצמחייה טבעית,בשוליים החלק הטבעי. המספרים 9 ו 19 הינם מספרים מקודשים לגת הבהאית, המאוזולאום נמצא במרכז 9 גנים מעליו 9 גנים מתחתיו- בהאי תמיד יעלה במעלה הטראסות מבחינת עליה רוחנית. עלות התחזוקה מגיעה מתרומות רבות מכל העולם במיוחד מעשירים חסרי צאצאים,הדת מקדישה עצמה לטכנולוגיה מדע וקידמה וחשיבותם מעל האמונה הדתית.
"סיור בסטלה מאריס חיפה".
הכרמליטים מגיעים לכאן במהלך מסע הצלה השלישי, לעת הגעתם רק מישור החוף פנוי ולכן מתיישבים כאן. פטרונם הינו אליהו הנביא המזוהה עם הר הכרמל, הם קוראים לעצמם כרמליטים.ראשוני הנזירים יושבים במערות ולארות כאן צמוד לנחל שיח ומקימים מנזר. עם כיבוש הממלוכים נאלצים לעזוב את הארץ ולחזור לאירופה. באירופה מתפלג פלג המתעקש להשאר ברגולה הארץ ישראלית הם יקראו לעצמם הכרמליטים היחפניים במקביל באותה שיטה כרמלטיות יחפניות. המנזר בסטלה מאריס שייך ליחפנים הכרמליתים ונפוליאון הופך את המקום לבית חולים שדה, חייליו מוכי הדבר הנשארים כאן נשחטים עי התורכים, הם חוזרים לכאן עם כניסת המעצמות באמצע המאה ה-19.(מקום הקבורה מתחת לצלב בכניסה לכנסייה).האזור נרכש והוחזק על ידי ממשלת צרפת לכן נקרא הכרמל הצרפתי, הדרך העולה מהים נקרת דרך צרפת בגלל אותה סיבה.(ולדעתי גם בגלל קבורת החיילים הצרפתיים פה)
המנזר הכרמליטי נבנה בעת שלטונו של מוחמד עלי, הכנסייה הוקמה על מערה טבעית.
המבנה משמש כבית מלון, על גבי דלת הכניסה אליהו אוחז לפיד ומריה בבן האלוהים.
ישנם 4 לוחות בפינות הכנסייה המציינים את הקדושים שלהם תריזה מאבילה אדית שטיין יוחנן והערבייה הלבנונית.
"סיור בוואדי ניסנאס בחיפה".
טיול בואדי ניסנאס שכונה בעלת רוב נוצרי מוסלמי בחיפה התחתית, השכונה הוקמה במאה ה – 19 כשכונת פועלים ועם הקמת המדינה היו עולים חדשים יהודים לצד ערבים חיפאים. במלחמת השחרור ישבו בחיפה 70 אלף ערבים, רבים נטשו את בתיהם תפשו יהודים. חלקם חזרו אחרי המלחמה ובמהלך השנים שאחרי מלחמת השחרור התיישבו בעיר. בתהליך הטבעי של חיפה טפסו היהודים מהעיר התחתית כלפי מעלה בתחילה לשכונת הדר ואחר כך לכרמל ותהליך ממשיך עד ימינו אנו. האוכלוסייה הערבית נשארה בואקום שהשאירה האוכלוסייה היהודית. ברחובות המרכזיים של השכונה ניתן למצוא את שוק הואדי את קתדרלת אליהו הנביא היונית קתולית כנסיית יוחנון הקדוש האנגליקנית ואת בית הגפן. מאז 1933 מתקיים בואדי פסטיבל החג של החגים- כאן כתב סמי מיכאל את ספרו חצוצרה בוואדי.
"סיור במושבה הטמפלרית בחיפה".
המושבה הגרמנית הינה המושבה הראשונה בארץ שהקימו הטמפלרים. הטמפלרים כת בתוך הזרם הפרוטסטנטי הגרמני שראו את ימי המשיח מגיעים וכדי לזרזו האמינו שצריכים ליישב את ארץ ישראל רגע לפני הגיעו, זהו הישוב החקלאי המתוכנן הראשון בארץ. המושבה החקלאית הפכה לשכונה עירונית משגשגת שתרמה רבות להתפתחותה של חיפה ולהפיכתה לעיר, הטמפלרים תרמו רבות לתופעה. הטמפלרים בנו את המושבה לפי הסטנדרטים שהכירו בגרמניה, רחוב רחב מאד כשלצידיו הבתים .
זה היה הרחוב היחידי במרחב כמצד אחד מוגבל ברכס הכרמל – הגנים הבהאיים שטרם היו ומצד שני הים. זה היה הרחוב היפה ביותר במזרח התיכון-הם מביאים עמם זרעים וכלים חקלאיים. הטמפלרים נטעו וגפנים היכן שהגנים הבהאיים ללא הצלחה, הכישלון החקלאי מנתב אותם לעסוק בתעשייה הם בונים גלגלים למרכבות מפעלי שמן רפתות לולים וזוכים להצלחה. הם יהיו אלו שילמדו את תורת החקלאות התעשייה המלאכה בעלי החיים את המושבות היהודיות הראשונות ואת העליות הבאות.
"הטמפלרים יהיו החלוצים מורי הדרך של ההתיישבות היהודית בארץ" – במקביל מגיעים הבהאים הרוכשים הטמפלרים את אזור הגפנים. באחיזתם ברכס שמעל רצו להביע את הרעיון אתם מחכים למשיח אצלנו הוא כבר הגיע. הדור השני של הטמפלרים הגרמנים הנוצרים יבנה את אלוני אבא ובית לחם הגלילית. במהלך שנות ה- 90 שופצה המושבה בהסכמה יחד עם הבהאיים לשילוב שני האתרים כך יצרו סימטריה מדויקת בין הגנים למושבה ההופך את המקום לתיירותי ביותר. השיפוץ בא ממימון עריית חיפה והבהאיים, מושבה שווה להתעכב בבית אוליפנט, בית שומאכר ברחוב בן גוריון , בית העם, מכון הרדג, בית החרושת לסבון ובית הקברות הנמצאים לא רחוק.
"סיור במערת אליהו הנביא בחיפה"-
מערה טבעית עשויה קירטון רך, המערה התקדשה בימי הביניים. מי שהפך את המערה לקדושה אלו הם הנוצרים שראו במערה את המקום בו הסתתרה משפחת ישוע בבריחתה מפני הורדוס. עם עקידושו של המקום על ידי הנוצרים הפך להיות פופולארי עי שאר הדתות והזרים עולי רגל. המוסלמים מכנים את אליהו בשם אל חאדר והמוצרים מר אליאס. היהודים מאמינים שיצא מכאן להיאבק בנביאי הבעל. המערה לא מטופחת חולקת לעזרת נשים וגברים, על קירות המערה כיתובים ביוונית כנראה של עולי רגל.
"סיור בעיר התחתית של חיפה".-
קרית הממשלה של היום וכאן הייתה ממוקמת חיפה בעת שלטונו של דהר אל עומר. צמוד למגדל בית הסולטן שלצידו מגדל השעון. בכניסה לקריה שערי הקשתות במספר שעל הרצפה ציורים בפסיפס של נוסעים שתארו אותה משנת 1773 לצד הקשת מתוארכת שנת תיאור הציור והאומן היוצר.
"סיור במסגד א- ג'ארינה בחיפה".-
המסגד החשוב ביותר בחיפה בתקופת השלטון התורכי. הוא ניצב ליד הרחוב שחצה את העיר ממזרח למערב. על המגדל היה שעון שמצד אחד הראה את השעה בארץ ומצידו השני את השעה באירופה. זה היה מגדל הראשון שנבנה בארץ ואחריו נבנו ביפו בירושלים. כאן היה מרכז חיי המסחר של חיפה עד שנות השלושים של המאה הקודמת.
"בית החסד בחיפה".
הכנסייה(בית החסד) נבנתה בהיתר הסולטן במסגרת התערבות המעצמות בארץ. המבנה שופץ על ידי כאמיל שאחדה- כאמיל שחאדה הקים כאן בית חסד מוסד שיקומי לאסירים משוחררים ובית מחסה לנשים נזקקות. עם מותו רצו להפסיק את הפעילות אך בני משפחתו הצליחו יחד עם האסירים ששוקמו לשכנע עד כמה חשוב בית מחסה זה לשיקומו של האסיר.