"סיורים מודרכים וטיולים לקבוצות בחיפה ובכרמל".
"סיורים מודרכים במושבה הגרמנית וסיור טעימות בואדי ניסנאס".
"מדריך טיולים סיורים וימי גיבוש במושבה הגרמנית וסיור קולינרי בוואדי ניסנאס".
"טיולים מודרכים לקבוצות לימי הולדת בחיפה תחתית התורכית עותומאנית ובכרמל הירוק .
סיורים פתוחים לקהל הרחב בעוטף עזה וישראל: 30 ( לדצמבר)
8.10.11.24/1 .5 ( לינואר)
סיורי בולענים בים המלח: .17.1.25 31.1 8.2
אפי נחמיאס 0522686908
27/12
"סיור בשכונת האחמדיים בחיפה": סיור חיפאי במגוון העדות והמיעוטים המרכיבים את הפסיפס האנושי של הכרמל, בולטת ביחודה העדה האחמדית. בני העדה האחמדית מרוכזים כולם בשכונות כבאביר שעל הכרמל. במרכז שכונת כבאביר נישאים שני צריחיו של מסגד מוחמד. אחד מבני העדה יספר את סיפורה המרתק של כת האחמדים, ואיך חזה ב- 1905 מייסד הדת את גאולת העם היהודי הנרדף וסיור מודרך בכבאביר בחיפה.
"הבהאים בחיפה": לכרמל נודעת חשיבות גדולה עבור הבהאיים והוא משמש כמרכזם הרוחני. בלב מורדות הכרמל נמצא מקדשו של הבאב, הקדוש המבשר של הדת הבהאית. המקדש מוקף בגנים תלויים מרהיבי עין ועוצרי נשימה המפוסלים בצלע ההר והוא אחד מהמקומות המרשימים ביותר לא רק בכרמל אלה בכל רחבי המזרח.
"הכרמליתים בחיפה": מנזר הכרמליטיים היה בדורות הקודמים אחד המנזרים המרשימים ביותר בארץ ישראל ובמזרח בכלל. נשמע מפי המדריך אפי נחמיאס על דרכם של הכרמליטים, נבקר בכנסיה ובמערת אליהו הנביא פטרונם של הכרמליטים.
"הדרוזים בחיפה ובכרמל": צניעותם האופיינית של הדרוזים הרחיקה אותם בכל עת מאור הזרקורים-סיור ומפגש עם אישים ב"חוויה הדרוזית" בדלית אל כרמל.
יהדות בחיפה: במערת אליהו הנביא סגולותיו וסיפורו המרגש וסביבתו- ולפי דרישה.
אתרים נוספים בחיפה– קניון קסטרא האמנותי, הגנים הבהאיים טרסה 18-19, טיילת לואי, התותח התורכי, מוזיאונים רבים לפי סיגנונם, סיורי טבע.
מדריך טיולים ומורה דרך מנוסה בחיפה בכרמל ופיקנטי לכל קבוצה-אפי נחמיאס 0522686908
"ואדי ניסנאס" שפירושו הנמייה ויש האומרים המתחבא או המבצבץ, או נמיה המסמל את היציאה מהחומות של חיפה. במלחמת העצמאות העיר חיפה נכבשה על ידי "ההגנה" ונותרו רק 3000 מערביי חיפה-נוצרים ומוסלמים והם רוכזו בואדי ניסנאס וואדי סאליב, בתחילה, רוב תושבי ואדי ניסנאס היו נוצרים ועם הזמן הפכה ליותר מוסלמית. למעשה עם הקמת המדינה היו מוסלמים נוצרים ויהודים עולים חדשים ככור היתוך והבסיס הוותיק שנותר בחיפה. ואדי ניסנס מתוארת בכתבי אמיל חביבי שגדל בשכונה וכתב עבור העיתון "אל איתיאחד" וסמי מיכאל(חצוצרה בוואדי 1987) שבה תיאר סיפור של אהבה בין ערבייה ישראלית ליהודי, עולה חדש מרוסיה, על רקע הווי ומעללי השכונה. חג החגים בוואדי ניסנאס מומלץ לקראת סוף חודש דצמבר,ניתן לראות שפע יצירות אמנות של יהודים מוסלמים ונוצרים,תהלוכות ופעילות תרבותית המפורסמת על ידי עירית חיפה ושלוחותיה כמו "בית הגפן" ועוד.
עוד על האחמדיים בחיפה: כובארה הוא צלף השיח ועודה אבי הכפר שהגיע בשנת 1850 מנעלין בשומרון ובתחילה היו בטירה ולאחר שרכשו את האדמות מבני המשפחה עברו מחלה לכרמל לכבאביר, מרכז התנועה העולמית בקאדיא בהודו ומוסד הח'אליפות באיסלם , עקרונות התנועה האחמדית – נבואות הנביא מוחמד בראי התנועה האחמדית בחיפה.
"סיור מודרך בשכונת בת גלים בחיפה", שכונה ייחודית משנות העשרים של חיפה ובה שכיות חמדה אורבניות ארכיטקטוניות, שכונה שהוקמה על יד המתכנן ריכארד קאופמן, סיגנון הבהאוס הנפוץ של שנות העשרים וסיגנון אקלקטי,"סיור במנזר הכרמליתי הגדול ובעל סיגנון בניה צרפתי", סיור בטחנת הקמח הטמפלרית של בת גלים, "בתים מספרים בשכונת בת גלים", "סיור טיול ויום גיבוש בטיילות של בת גלים", סיור מודרך ברחובות בת גלים "ובשדרות הדקלים בת גלים".
"סיורים בחיפה עילית ותחתית" – "סיורים בואדי סאליב וואדי ניסנאס" – סיורים במושבה הגרמנית ובגרפיטי של העיר התחתית של חיפה – "סיורים בנמל חיפה" – סיורים בסטלה מאריס ובכרמל הצרפתי – "סיורים בגנים הבהאיים של חיפה" – סיורים בחאליסה ובשכונת הדר-בהואוס בשכונת הדר ובעקבות אבא חושי.
סיורים במושבה הגרמנית בחיפה: הטמפלרים "עולים" לארץ ישראל כתנועה משיחית וייעודה הקמת המקדש עם תחייתו של שישו וכל זאת יכול להיות רק בארץ הקודש ישראל, הטמפלרים הגיעו לחיפה ויפו תחילה ורק לאחר מכן לירושלים ושרונה בתל אביב.
"הטמפלרים" הביאו עימם קדמה שלא הייתה במזרח התיכון כלל, "הטמפלרים בחיפה" הקימו את מפעל "שמן" ,נסעו בכרכרות שלא היו,תכננו שתי וערב(אורתוגונלית) את המושבה,רפואה,מהנדסים ובעיקר חקלאות מקומית(דרך היין של חיפה מעידה על כך)
סיור במושבה הגרמנית של חיפה-נתחיל בחלק העליון בסמוך לכיכר אלנבי מול הגנים הבהאים, ונמשיך מטה. נכיר את סיגנונות הבניה הטמפרית ממחבל ויטמבורג בגרמניה,"הרעפים בגין השלג הישראלי", מרתף(מזווה בכל בית) ,הצניעות בכניסה לבית טמפלרי ואמרות הכנף,ביתו של סיר לורנס אוליפנט ומזכירו נפתלי הרץ אימבר,בית העם הטמפרי שהיום מוזיאון,"התחנה המרכזית" הישנה ובעוד זמן קצר יהיה לבנין גורד שחקים. סיר לורנס אוליפנט בחיפה – ופעילותו למען העלאת יהודי רומניה והתחלת העליה הראשונה החשובה מאוד, חבר פרלמנט בריטי, פוליטיקאי, עיתונאי,מיסטיקן ואוהב העם הציוני – סיורים במושבה הגרמנית של חיפה.
ב 1865 נבחר סיר לורנס אוליפנט להיות חבר פרלמנט בריטי ושנתיים אחרי הצטרף לכת- "אחוות החיים החדשים", נפתלי הרץ אימבר בחיפה עוזרו הנאמן של אוליפנט עד שהגיע לאישתו אליס- נפתי הרץ אימבר האישיות ולא רק מחבר"התקווה".
**********************************************************************************סיור טעימות קולינרי בואדי ניסנאס
סיור המספר אודות שכונת ואדי ניסנאס ומקור השם, התקופות השונות ובעיקר אחרי מלחמת העצמאות והקמת מדינת ישראל בעת שמעט מוסלמים ונוצרים נשארו וחיו לצד היהודים העולים החדשים והוותיקים, הג'נטריפיקציה והשדרוג לואדי ניסנאס, סיור אמנותי אמיתי בין המיצגים וסיור טעימות קולינרי בין הדוכנים והחנויות של ואדי ניסנאס הוא ואדי הנמיה. סיור טעימות בואדי ניסנאס של חומוס, פלאפלים(פלאפל הזקן או מישל), חמוצי הואדי ניסנאס , קובה, כנאפה, מעמולים , בקלאוות וכמובן קפה מקליה מקומית ובנוסף חלבות ומעדן גן עדן מקומי, הסיור מתובל בסיפורי ואדי ניסנאס, סיפורי אישים ואנשים בואדי ניסנאס וטעימות, אפשרות לקניה כללית בשוק…"חצוצרה בוואדי" של סמי מיכרל המספר על סיפור אהבה בין יהודי ממוצא רוסי לערביה נוצריה, חצוצרה בוואדי היא תקופה מרתקת המספרת על עולים חדשים וערבים החיים יחד.
בית הקפה של משפחת "פרוס" במושבה הגרמנית של חיפה- "סיור אמנות חיפאי" – סיור בגן הבהאים על חלקיו השונים,תצפיות נוף,ואדי ניסנאס הציורי והאמנותי, מוזיאוני חיפה, סגנונות באהאוס בשכונת הדר בחיפה- סגנונות בניה,התפתחות חיפה,גנים, תצפיות ושווקים וטעימות לקבוצות מטיילות. קניון קסטרא בחיפה – סיור אמנותי בן 24 יצירות התנ"ך ובחלק הפנימי "משלי שלמה" ותובנות היום היום, כמו כן ניתן להינות ממוזיאון הבובות הוותיק ותמיד טוב, מאדם וחווה ועד ימינו(לוותיקים שבינינו זוכרים שהיה בקצרין ולפני כן באילת) "סיור במוזיאון קסטרא בחיפה" – על "קסטרא הוותיקה", ימי גיבוש בחיפה תחתית עד מסגד אל ג'ארינה, "תצפית מרחוב יפה נוף בחיפה וטיילת לואי" כולל "התותח התורכי" – טראסה 18-19 של הבהאיים בחיפה.