"שתי מושבות מאותה תקופה עם הבדלי ניהול כבירים-מזכרת בתיה של הברון אדמונד דה רוטשילד והבילויים העצמאיים של המושבה גדרה".
"סיורים וטיולים במזכרת בתיה וגדרה".
מה יש לעשות במושבה מזכרת בתיה ? אלו אתרים מוטב להיכנס ולהגיע? מה מתאים לקבוצות במזכרת בתיה? אלו מוזיאונים ומרכזי מבקרים ראויים לביקור? יש בית קפה עם "זולות"?
"בתי הראשונים ברחוב רוטשילד במזכרת בתיה":
סיור בעקבות משפחות ראשונות מייסדות לאורך רחוב רוטשילד וברחובות הסמוכים.
"סיור בבית הכנסת של מזכרת בתיה":
בית הכנסת של מזכרת בתיה נבנה על ידי הברון אדמונד דה רוטשילד ולמעשה תרם את בית הכנסת לאנשי מזכרת בתיה בשנת 1928 ועל בית הכנסת כתב חיים נחמן ביאליק: "מי ייתן והיה הבית הזה לכבוד ולתפארת לבני המושבה, ומצאו בו שם מנוחה ועונג לרוחם, להנעים עליהם את עמל חייהם ועבודת יומם, והוסיף להם ברכת מים על ברכת הארץ".
את "בית הכנסת של מזכרת בתיה" תכנן פנחס היט (עלה מגליציה ובנה רבות בתל אביב)ולו עבודות רבות אקלקטיות בתל אביב, את ארון הקודש בנה אמן נגר מקומי- אהרן זליג לויטה, ניתן לקרות עיטורי גפנים ושריגים, ספרי התורה הגיעו על ידי עולים החדשים דאז מפאבלובקה, חבל רוז'נוי, פולין.
"בית הפקידות של הברון במזכרת בתיה:
בית הפקידות הוותיק ששימש את פקידות הברון כנהוג בכל מושבה ומושבה של הברון, הבית לאחר ימים שימש לגן הילדים של מזכרת בתיה, בית ועד המושבה בתחילת דרכה ולפני היותה מועצה מקומית, מבית פקידות למשטרת היישובים העבריים(הנוטרים העבריים) ,בית הפקידות שימש כמועצה המקומית, תקופה שהיה בנק הלוואה וחיסכון ולאחר ימים בנק אפ"ק(אנגלו פלסטיניאן קומפני) ועוד.
"הקזרמות של מזכרת בתיה: פירוש המילה קזרמה הוא מגוריהם של חיילים ובין מספר בתים במזכרת בתיה הייתה "קזרמה" ונכירן.
"בית משק הברון במזכרת בתיה":
"בית משק הברון" נבנה בשנת 1892 ומצוי ברחוב המייסדים, ניתן לפתוח את המבנה הענקי דרך המוזיאון המקומי, במשק הברון אחסנו בהמות ותוצרת חקלאית, בית משק הברון הלינו פה מדריכים שלימדו את תורת האדמה ובתקופת המנדט הבריטי הייתה פה משטרה עברית.
"בית העלמין של מזכרת בתיה": בשנת 1991 העלו את עצמות הרב שמואל מוהליבר והוא קבור במזכרת בתיה, כמו כן מייסדי המושבה מזכרת בתיה קבורים פה וניתן בקלות לזהותם לפי המשולש העתיק.
"סיור כיכרות ואנדרטאות במזכרת בתיה": סיור בעקבות מייסדים מבצעים בתש"ח ושיירות.
"מוזיאון הרב מוהליבר במזכרת בתיה":
רוחניות לצד מעשיות באתחלתא דגאולה בארץ ישראל ומזכרת בתיה.
סיורים וטיולים במזכרת בתיה:
מושבת הברון הראשונה שהוקמה עוד לפני חמשת המושבות המובילות אך בשל עיכוב ברכישת האדמה ובעיות טכניות הוקמה רק ב 1883 על ידי הברון אדמונד דה רוטשילד קצת לאחר דצמבר 1882 שזהו הבסיס לראש פינה וזכרון יעקב ויש לתת את הכבוד לרב שמואל מוהליבר מהמייסדים והוגי הקמת המושבה עקיר שהפכה לעקרון וכיום מזכרת בתיה ע"ש אימו של הברון.
סיור ברחוב רוטשילד הרחוב הראשי של מזכרת בתיה והבתים המקוריים נראים לעין בסיורנו במושבה מזכרת בתיה. נשוטט קצת הצידה ברחוב רוטשילד במזכרת בתיה ונכיר את הקזרמות והחצרות, של מזכרת בתיה וברוטשילד 40 נכיר את "בית הפקידות" של המושבה.
"דרך השדות" במזכרת בתיה הדרך הראשית והחשובה בימי הברון והוקמו בה בתי משק הברון, בארות מים ובהמשך גן הברון.
בית משק הברון במזכרת בתיה -מרכז מנהלי של משק הברון והיו בו: מחסנים,מתבן ואורווה לסוסים.
מתקני המים של מזכרת בתיה "וכיכר הבאר"- שחזור האנטילייה וברכת המים ותיקה לצד חדשה יחסית.
"סיורים מודרכים לקבוצות בגדרה":
בנר שני של מנוכה בדצמבר 1884 עולים ומייסדים את גדרה: בנימין פוקס, מרדכי הנקין, יוסף ליס, דב לייבוביץ', יעקב שלמה חזנוב, אליהו סברדלוב, מנחם מנדל מוהילבסקי, צבי הורוויץ, שלמה זלמן צוקרמן.
"סיור ברחוב הבילויים -הרחוב הראשון של גדרה והמשוחזר":
"מטרת חברת בילו היא להושיע ולהתאמץ להשיב את ישראל אל ארץ נחלת אבותיהם, לטעת אותם כאזרח רענן, לתמכם לבל יפולו, לעזרם לבל יכשלו והפיח רוח חיים לעצמותיהם, להיות לאור מאיר את הדרך באישון לילה". (מתקנון ביל"ו, מתוך "ספר העלייה הראשונה" הוצאת יד בן־צבי ומשרד הביטחון), נבקר בבית מינץ המספר אודות המושבה גדרה, הקיוסק של גרוס, ביקור בבית הכנסת של גדרה, חצרות הבילויים של גדרה ולמעשה עסקים משגשגים מאחורי בית המייסדים.
"סיור בבית מינץ ההיסטורי להיכרות עם גדרה":
בעלי הבית משה ורחל מינץ ממייסדי גדרה, ד"ר משה מינץ היה לרופא המושבה גדרה ולאחר ימים תורם את ביתו למושבה, בשנות ה 90 שופץ בית מינץ וניתן לבקר ולהכיר את ההיסטוריה של גדרה, בבית מינץ אוסף מכשירים חקלאיים, כלי אוכל ובית ישנים וחובה להתחיל כל סיור בגדרה בבית מינץ.
"בית הספר ההיסטורי של גדרה":
"בית הספר של גדרה" החל דרכו בחדר אחד "בכניסה הדרומית לגדרה "בשנת 1898, "בין המורים היו": יוסף מנחם אשבל, יוסף ויתקין ואברהם סוס.יש לציין שתחילתו של בית הספר "בבית הכנסת ישורון". "מגדל המים של גדרה": בשנות ה – 30 הקימו מגדל מים חדש עם התפתחות המושבה, בתחתית המגדל היה סליק מקומי, מקום מחבוא לעת צרה ובעיקר מים שהגיעו לכל רחבי גדרה. בשנת 1935 הוקם מגדל מים של גדרה לאחר שהמושבה גדלה ומתפתחת מול חדר המורים המקומי.
"בית הכנסת הראשון הגדול של גדרה":
היכן בונים בית כנסת? ברומו של עיר, במקום הכי מרכזי של המושבה גדרה, "בית הכנסת ישורון" בית הכנסת הראשון של גדרה שבנו הבילו"יים, הרב יחיאל מיכל פינס עוזר להקים את בית הכנסת והיה למבנה הראשון בגדרה, בתחילה היה צריף בית הכנסת בשנת 1912 בונים את שתי הקומות.
"בבית הכנסת הראשון של גדרה" היו ישיבות הנהלה של הישוב הצעיר, "בית הספר ההיסטורי של גדרה" החל פעילותו בבית הכנסת וכמובן ארועים (בר מצוות בעיקר)מסוגים שונים המתאימים לבית הכנסת. "סיור אמנים בגדרה לקבוצות: סיור במוזיאון גדרה לאמנות, מפגש עם אמנים מקומיים ובגלריות. "סיור בעקבות נשים בגדרה לאירגונים": נשוחח על גברת לוין, נשים מייסדות ראשונות ובימינו.
"מדריך טיולים עם מורה דרך במושבות מזכרת בתיה וגדרה".