"סיור טיול סובב כנרת כנרת בין דגניה כנרת וטבריה".
"מדריך טיולים בטבריה וסובב טבריה".
רוב הישובים בגליל התחתון שימרו את שמם היהודאי מימי התלמוד אין אף כנסיה ביזנטית בתחומי הישובים אלא רק מחוץ להם וחלק משמות הכפרים הערביים משמרים את השם העברי. עד המאה ה 10 ישנה תנופת התיישבות במקום בתקופה הרומית והביזנטית.
"סיור בכורזים וסובב כנרת".
תחילת הישוב המאה ה-1 הוא החל המעלה הגבעה ולא נחפר כלל . המקום הוא רמה בזלתית ואינו טוב לגידול עצים אך שיחים עשבוניים חד שנתיים צומחים כאן הייטב ולכן גידולי החיטה שגשגו במקום . ואף נזכר במשנה שהחיטין מכורזים הם הטובות ביותר לבית המקדש . ואכן צמח כאן ישוב משגשג . גם ישוע עבר במקום וניסה להשפיע על תושביו אך נדחה מהמקום ולכן מקללו שייהרס . לאחר שמהרס הנוצרים נוטים לבוא לכאן כדי לראות את התגשמות קללתו של ישוע .במקום גם עץ שיזף גדול ממנו עשו לישוע את זר הקוצים בדרך לצלב וגם הוא מהוה עניין לנוצרים . בסוף המאה ה 4 חוזרים התושבים למקום ומקימים אותו במקום בו הוא נחפר היום. בשנת 749 המקום נחרב סופית ברעידת אדמה ונזנח . עקב חוסר עצים לבניה התושבים במקום בנו קירות עם קשתות ועליהם הניחו חיפוי של סלע בזלת . בתוך המבנים יצרו מעין קיר עם חלונות כדי לגרום לאוורור טוב יותר של הבתים . נמצאו במקום מקוואות המעידים על ישוב יהודי .ישנם מבנים עם חצר מרכזית וסביבה ערוכים חדרים למשפחות שגרו סביב החצר .בחלק מהבתים מרתפים ששימשו לאפסון או כבתי מלאכה וכן בורות מים בית הכנסת המפואר מעיד על עושרו של המקום ונבנה כמו הרבה בתי כנסת גליליים . פתחים לכיוון דרום ועליו גם ארון הקודש לידו כורסת אבן , קתדרא דה משה לתורם הגדול של בית הכנסת .המבנה בן שתי קומות והקומה הראשונה לבדה הייתה בת 6 מטרים . הוא נבנה על מקום מוגבה והעליה אליו במדרגות מרחבה שהיתה לפניו .לעמודים כותרות יוניות גולניות בעלות 4 אוזניים . ישנם עיטורים יהודים רבים כמו מנורה ו4 המינים לצד עיטורים פגאניים כמו מדוזה. איזור התעשיה של העיר כלל בית בד בעל חדרים גדולים יותר שהקירוי נעשה על ידי לוחות אבן או קורות עץ קצרות ונאטם בבוץ , מקצועו של חוני היה לאטום גגות ולהדק אותו עם מעגילה, ולכן חוני המעגל.
סיור טיול בטבריה.
תצפית על העיר ליד קבר הרמח"ל. העיר טבריה נבנית במאה במאה ה 19 הייתה ליד הים בלבד רק במאה ה 20 היא מתחילה לטפס למעלה .בעבר היו סביב הכינרת חמש ערים העיר חמת תל רקת ליד חמת בונים הרומאים עיר רומית עם תיאטרון ומרחצאות . במקום העיר טבריה היה בית קברות של תושבי האיזור . לאחר מרד בר כוכבא עושים פעולות טהור של הקברים ואז אפשר להתחיל לבנות את העיר במיקומה היום . ועד היום כל פעם שחופרים לבנית בניין בעיר מוצאים קברים במקום . בשנת 1033 רעידת אדמה פוגעת בעיר ובזמן, הצלבנים יש במקום כפר דייגים קטן בלבד .במאה ה 16 קונה דונה גרציה אדמות באיזור מהסולטן ומקימה מדינה קטנה באיזור שבירתה טבריה אבל הפרוייקט קורס לאחר מותה ובשנת 1680 רעידת אדמה הורסת שוב את העיר. השליט דאהר אל עומר מורד בשלטון ונמלט לאיזור ובונה עיר ומקיף אותה בחומה הוא קורא ליהודים לבוא ולהתיישב במקום ונותן להם פטור ממיסים . אבולעפיה מתחיל לבנות במקום שכונה יהודית שאותה מקיפה שכונה מוסלמית שאותה מקיפה שכונה נוצרית .בשנות ה 20 של המאה ה 20 צעירים בונים שכונה חדשה שתיראה כמו תל אביב במעלה ההר ונבנים בה בתים כמו בתל אביב בסיגנון הבאוהאוס מלון וצמוד אליו בית קולנוע.
פארק ברקו בטבריה:
מקום ליד חמת טבריה הוקם פארק אתגרי ובסמוך אליו נחפרה עיר רומית עם קארדו ארוך תיאטרון ובית מרחץ .אמת מים הובילה מים מיבניאל לכאן למרות שהכינרת קרובה אבל נמוכה ויש בעיה בשינוע המים .בית המרחץ והפורום קרובים אחד לשני וישנם בסיסי עמודים מדלתות של מערות קבורה בפורום .
"סיור בחמת טבריה".
הישוב "חמת" יושב על מעינות חמים הנובעים במקום כל אחד בטמפרטורה אחרת .במקום היה ישוב יהודי שהמשיך להתקיים גם לאורך התקופה הביזנטית. בשנת 1921 גדוד העבודה מופנה לסלילת כביש צמח טבריה ובמהלך הסלילה מתגלים פסיפסים. בעבודות החפירה במקום מתגלה בית כנסת מפואר עם ריצפת פסיפס יפה ברמה גבוהה המעידה על עושר המקום ובפסיפס ישנם סמלים יודים כתובות הקדשה "וגלגל מזלות עם הליוס" במרכזו כמו שראינו בכמה מקומות באיזור.https://www.youtube.com/watch?v=SebDqkldOMk |