"סיור טיול מודרך בתל אביב היום ומחר".

"סיור תל אביבי בשווקים ובשכונות של תל אביב".

"יום צוות וגיבוש לקבוצות בתל אביב החדשה והמתחדשת".

"סיורים בתל אביב בשכונות של תל אביב מפלורנטין בדרום ועד לנמל תל אביב".

"סיורים בתל אביב ומדריכי טיולים באתרי העיר תל אביב ובשווקים של תל אביב".

"סיור  ויום מודרך ברחובות רוטשילד נחמני בתל אביב", סיור  טיול גיבוש ברחובות נחמני וכיכר אלברט עד כיכר התזמורת והבימה, סיורים ברחובות יהודה הלוי ולילינבלום של "אחוזת בית" ,סיור מודרך בנווה צדק היא פריז הקטנה וטיולים בעקבות האמן הזמר והשחקן "אריק איינשטיין" מרחוב גורדון 31 דרך קפה כסית היסטורי ותיאטרון האוהל דרך חובבי ציון עד טרומפלדור, סיורים וטיולים בנמל תל אביב וסיור לאורך נהר הירקון עד הים.(סיורים וטיולים לקבוצות ואירגונים בתל אביב יפו).

"סיור מודרך בתיאטרון הבימה בתל אביב"-

"תיאטרון  הבימה" נוסד ברוסיה בשנת 1914 על ידי נחום דוד צמח. פעילותו נפסקה גם בגלל מלחמת העולם הראשונה. צמח נפגש עם הבמאי והמורה הרוסי המפורסם קונסטנטין סטניסלבסקי, מנהל התיאטרון האמנותי וביקש את סיועו בפעילות התיאטרונית והאמנותית של "הבימה". סטניסלבסקי הסכים להפוך את "הבימה" לסטודיו של התיאטרון האמנותי. רק בשנת 1917 ייסד  צמח מחדש את התיאטרון  במוסקבה יחד עם מנחם גנסין וחנה רובינא. פעילותו של צמח הייתה חלוצית, שכן התיאטראות העבריים שפעלו לפני כן בארץ ישראל וברחבי הגולה הגדירו עצמן כלהקות חובבים, את ראשית התהילה השיגה "הבימה" (תאטרון הבימה הלאומי) משהעלתה את "הדיבוק" של המחזאי היידי ש. אנ-סקי (שלמה רפפורט), ב-31 בינואר 1922. בהצגה זו, רווית הדרמטיות.

סיור גרפיטי בתל אביב

נעשה שימוש בתפאורה, באיפור ובתלבושות המשרות אווירת מסתורין. בלטה בה השחקנית חנה רובינא, ששיחקה בתפקיד הכלה לאה רדופת הדיבוק והחלה להסתמן כ"סמל המסחרי" של התיאטרון- ב-27 במרץ 1928 הגיעו חברי "הבימה" לנמל יפו, לאחר שנעזרו במרגוט קלאוזנר שהקימה את "חוג ידידי הבימה" בברלין, שלוותה ותמכה בתיאטרון במשך שנים, "הבימה" פעל בצורה של קולקטיב, שבו כל שחקן היה שותף לרווחים ולהחלטות הרפרטואר והניהול. בשנת – 1944 נוסף תיאטרון מתחרה חדש בדמות התיאטרון הקאמרי, בנוסף לתיאטרון ואהל והבימה.

סיור גרפיטי בתל אביב

בשנת 1935 הונחה אבן הפינה לבניין לפי תוכניות של האדריכל אוסקר קאופמן מהשנה שלפני כן. (המבנה נועד לקום בקצה הצפוני של שדרות רוטשילד בתל אביב, ולהיות המבנה הראשון של המתחם התרבותי של העיר לפי תוכנית גדס). בטקס נכחו הנציב העליון הבריטי, סר ארתור ווקופ, משה שרת וראש העירייה מאיר דיזנגוף.‏ רק בשנת 1945 נחנך האולם הגדול,‏ וב-1946 נפתח בית תיאטרון הבימה באופן רשמי.  ב-22 בינואר 2012, נחנך משכנה החדש של "הבימה" במקומה  הנוכחית כאשר היא נמצאת במקום גבוה, על גבעת כורכר שהייתה פה כסמל לאקרופוליס של תל אביב. בסמוך נמצא גן יעקב המשמר עצי שיקמה ומבחר עצים מהארץ ומניכר, ותצפית יפה על סביבת כיכר הבימה ורוטשילד.

"סיורים בשדרות ח"ן בתל אביב".

רחוב הנקרא על שם חיים נחמן ביאליק (אוטובוס תיירים לא יכול להיכנס מתחת לבניין העירייה בגלל הגובה שלו). גן העיר בתל אביב– בעבר היה פה גן החיות של תל אביב, מהספר יונה ונער/ מאיר שלו, בסמוך ישנו רחוב הפרדס שהוא זכר לפרדס שהיה בתל אביב. הפרדס הוקם על ידי משפחת מטלמן בשנת 1873- בסמוך ישנו רחוב הפרדס שהוא זכר לפרדס שהיה בתל אביב. הפרדס הוקם על ידי משפחת מטלמן בשנת 1873. סיורים לקבוצות במרכז תל אביב מסביב לכיכר רבין ואבן גבירול.

סיור אמנותי ברחוב אקוסטה בפלורנטין

"סיור בכיכר רבין בתל אביב" בסמוך לאנדרטה ישנה רצפת פסיפס שתרמה העיר בריסל לתל אביב במלאת לה 100 שנה. הרצפה  מורכבת  מדוגמאות של אריחים שריצפו את בתי הראשונים בתל אביב- רבין, היה איש שהתחיל את חייו כאיש לוחם ובסוף חייו הפך לאיש של שלום. בשנת 1994 קיבל פרס נובל לשלום. ב-4 בנובמבר 1995 נרצח רבין בסיומה של עצרת שכותרתה הייתה " די לאלימות – וכן לשלום". בסמוך נמצא הפסל של רבין שנתרם על ידי הקרן לשלום לזכר יצחק רבין כמתנה לאזרחי ישראל. יש גם תבליט על הקיר המשחזר את מקום הרצח.. במשך שנים רבות, שיר השלום נאסר להשמעה ברדיו בגלל המשפט "אל תביטו לאחור הניחו לנופלים". הפסלת יעל ארצי מביעה ומבטאת  את רעידת האדמה והקרע בחברה הישראלית על ידי האבנים השבורות . מצד אחר היא תוחמת אותן באבנים שלמות, רגועות, חלקות וישרות-מסותתות, המציינות שזהו  אירוע נקודתי חד-פעמי. בכתובת כתוב  "השלום צוואתו"- שתי המילים  "שלום – חבר" שהספיד ביל קלינטון חוברו ע"י  כותב הנאומים שלו, טוני בלינקן.

סיור גרפיטי בתל אביב לקבוצות

"סיור ונסיעה לנמל תל אביב"-

(סיורים וטיולים מודרכים לקבוצות ואירגונים בתל אביב רבתי)

כדאי להתחיל בכניסה לנמל , (יש שם תחנת אוטובוס). מול בנין מספר 4 ניתן לראות את מילות השיר -בניית הנמל. הנמל ביפו התחיל עוד בתקופה הכנענית במשך ארבעת אלפים שנה. זהו הנמל של א"י והדרך הקצרה ביותר לירושלים. נמל יפו היה תלוי בירושלים. כאשר ירושלים עלתה גם הנמל עלה בחשיבותו וכאשר זו ירדה, גם ערכו וחשיבותו ירדו. כמו כן יפו קרובה לרמלה שהייתה בירה בתקופה המוסלמית. באפריל 1936 החל ופרץ המרד הערבי . ערביי יפו החלו בשביתה כדי לפגוע בייצוא ההדרים של המשק היהודי. היהודים פנו לנציב הבריטי ובמאי קיבלו אישור להקים את נמל ת"א. הנמל הוא מלאכותי כי הוא חפור פנימה לכיוון החוף, וספינות גדולות לא יכלו להגיע לחוף, לכן השתמשו בסירות קטנות. ניתן לראות את המנוף הישן  שסייע בהורדת הציוד. גם "בעיתון דבר לילדים" מופיע ציור של הנמל ושיר של לאה גולדברג "אנו בונים פה נמל" (המילים מופיעות על בניין מס' 4). הסמל של נמל ת"א היה, הבריטים לא הקצו כסף לבניית הנמל וגם לא רצו שעיריית תל אביב תשקיע בנמל, אלא רק כספים פרטיים, ולכן הוקם מפעל אוצר ים. האדמות והשטחים בהם הוקמו בתים בארץ ישראל לפני 1948 היו תמיד על קרקע פרטית, ולאחר מכן זו אדמת קק"ל – הקרן הקיימת לישראל ומשרדיה המרכזיים ברחוב הרמן שפירא בתל אביב.

 

 

 

 

 

 

"גשר ווקופ על הירקון על שם הנציב במקום נמצאה מצודה מהתקופה היהודאית" – אשורית שהוחזקה על ידי ממלכת יהודה והיא נקראת "תל קודדי", שהיא מצודה ששומרת על החוף, תל קסילה הוא תל שנבנה כנמל על ערוצו של הירקון במאה ה-12 על ידי הפלישתים. שהיה בשנות ה-30 מוזכר בהנחת אבן הפינה של הבימה, בניית הגשר אפשרה את התרחבותה של העיר.

"1938 חנוכת רידינג" – ברחוב החשמל הייתה תחנת חשמל מ-1923 אך היא הייתה קטנה ולכן נבנתה תחנה גדולה יותר. במקום נמצאה מצודה מהתקופה היהודאית- אשורית שהוחזקה על ידי ממלכת יהודה והיא נקראית "תל קודדי", שהיא מצודה ששומרת על החוף, "תל קסילה" הוא תל שנבנה כנמל על ערוצו של הירקון במאה ה-12 על ידי הפלישתים. (כיום נמצא במוזיאון ארץ ישראל).  בשטח המוזיאון ניתן לראות דרך מהתקופה הביזנטית ולכן גם הכביש הראשי עובר פה- ליד נמל ת"א ניתן לראות 3 מבנים והם: המגדלור של נמל תל אביב הארובה של רידינג אובליסק המשמש כאנדרטה.

"קו העוג'ות בתל אביב"- קו דמיוני שלאורכו היו פרושים הבריטים, ובצד שנגד היו התורכים. בשנת 1917 , שימש במשך כ-10 חודשים כקו מלחמה , ב-1938 חנכו את הנמל שתיפקד עד 1965. בשנה זו הגיעה ספינה לנמל באשדוד, והנמלים בתל אביב ויפו נסגרו. בתל אביב נשארו רק המבנים, בעבר שימשו כחנויות חרסינות וקרמיקה. לפני כ-15 שנה הוחלט להפוך את הנמל למקום בילוי תוסס ומצליח. בעבר היה פה יריד המזרח שבו היה ניסיון להביא קניינים מהעולם ומהמזה"ת כדי לראות את תוצרת הארץ.  יריד המזרח היה מקור לגאווה, כי בו הוצגו דברים חדשים- הסמל שנקבע היה גמל עם כנפיים כי טענו כי ישתפו עם ישראל פעולה רק אם לגמל יש כנפיים. גם שדה התעופה לוד שהוקם ב-1937 לכבוד הירידים. ב-1932 הייתה המכבייה הראשונה וכבר אז מספר החוזרים היה נמוך ממספר הבאים.

"סיור ונסיעה למוזיאון הפלמ"ח בצפון תל אביב".-

בדרך עוברים ליד גן יהושוע, על שם יהושוע רבינוביץ' שהיה אחד מראשי העיר, פארק הירקון- יש פה 7 תחנות. האטרקציות בפארק: שייט, קיר טיפוס, צפ'ארי, לונה פארק, מימדיון, גני התערוכה- מוזיאון בו עוברים 12 חדרים. המוזיאון מהווה חוויה רגשית תוך הבנת הווי הפלמ"ח.

 

"מדריך טיולים בשכונות ובשווקים של תל אביב", סיור מזמר בעקבות אריק איינשטיין , סיור בשרונה, סיור בנמל תל אביב, טיולים מודרכים באחוזת בית ורוטשילד, סיורים וטיולים בתחנה המרכזית הישנה והחדשה, סיורים בפלורנטין. סיורים  גיבושים וטיולים בתל אביב התיירותית המתפתחת-סיורים  וימי גיבוש מודרכים בתל אביב התורכית בריטית ישראלית -סיורים  מודרכים בשכונת פלורנטין  התורכית סלוניקאית של תל אביב החדשה והישנה -סיורים טיולים וימי גיבוש אמנותיים וגרפיטי בתל אביב היפה והמקסימה ביום ובליל -סיורים בתל אביב בשווקים התל אביביים וטעימות קולינריות אתניות -סיורים בשוק לוינסקי  הסלוניקאי בתל אביב וסיור לאורך רחוב לוינסקי-סיורים בתל אביב בתחנת המרכזית בתל אביב ושכונת נווה שאנן הבורגנית במקורה -"סיורים בתל אביב לקבוצות בנווה צדק" – היא פריז הקטנה ונווה שאנן הבורגנית וסיור בשכונת שבזי ורחוב שבזי ,מחנה יוסף ומחנה יהודה עד מגדל מאיר שהן שכונות ראשונות לפני הקמת תל אביב – "סיורים בתל אביב בשרונה הטמפלרית גרמנית ושכונת מונטיפיורי היהודית" וסיפורו של משה מונטיפיורי ליד מגדל המים ובית הכנסת של שכונת מונטיפיורי בתל אביב -סיורים מזמרים  ומרגשים בתל אביב בעקבות אריק איינשטיין האריה של תל אביב -סיורים בתל אביב לאירגונים נוסדות  ומקומות עבודה בשדרות רוטשילד ובתים מספרים בעקבות אישים בתל אביב וסיור בשכונת אחוזת בית תחילתה של העיר תל אביב מ 1909 -"סיורים  וטיולים בתל אביב ברחוב הרצל " הראשי של "אחוזת בית ורחוב לילינבלום המדהים ובו בתי ראשונים".

"סיורים גיבושים וטיולים בתל אביב התיירותית" המתפתחת – סיורים  וימי גיבוש מודרכים בתל אביב התורכית בריטית ישראלית -סיורים  מודרכים בשכונת פלורנטין  התורכית סלוניקאית של תל אביב החדשה והישנה -סיורים טיולים וימי גיבוש אמנותיים וגרפיטי בתל אביב היפה והמקסימה ביום ובליל -סיורים בתל אביב בשווקים התל אביביים וטעימות קולינריות אתניות -סיורים בשוק לוינסקי  הסלוניקאי בתל אביב וסיור לאורך רחוב לוינסקי-סיורים בתל אביב בתחנת המרכזית בתל אביב ושכונת נווה שאנן הבורגנית במקורה -סיורים בתל אביב לקבוצות בנווה צדק  היא פריז הקטנה ונווה שאנן הבורגנית וסיור בשכונת שבזי ורחוב שבזי ,מחנה יוסף ומחנה יהודה עד מגדל מאיר שהן שכונות ראשונות לפני הקמת תל אביב -סיורים בתל אביב בשרונה  הטמפלרית גרמנית ושכונת מונטיפיורי היהודית וסיפורו של משה מונטיפיורי ליד מגדל המים ובית הכנסת של שכונת מונטיפיורי בתל אביב -סיורים מזמרים  ומרגשים בתל אביב בעקבות אריק איינשטיין האריה של תל אביב -סיורים בתל אביב לארגונים נוסדות  ומקומות עבודה בשדרות רוטשילד ובתים מספרים בעקבות אישים בתל אביב וסיור בשכונת אחוזת בית תחילתה של העיר תל אביב מ 1909 -סיורים  וטיולים בתל אביב ברחוב הרצל הראשי של אחוזת בית ורחוב ליליינבלום  המדהים ובו בתי ראשונים- סיורים ברחוב השחר ומונטיפיורי בצפון אחוזת בית תל אביב.



 "בית ספר תחכמוני הדתי הראשון וסיפורו של הרב קוק", ראינוע עדן שיהפוך לקולנוע, "הקיוסק השני של תל אביב", בית אלכסנדר לוי האדריכל, בית וינשטיין ועוד עד רחוב אחד העם המיוחד בסיגנונות הבניה-סיורים בתל אביב ברחוב נחמני ובו בתי הדר  ויהודה הלוי עד כיכר אלבר – סיורים בתל אביב לאורך רחוב דיזינגוף המתחדש וקפה כסית, כיכר צינה שהשתנה ובעקבות האדריכלית ג'ניה אוורבוך, רחוב דב הוז ופרוג ואמניו הרבים מאריק איינשטיין ועד לקלצ'קין ומסקין ומיפה ירקוני עד חנא רובינא -סיורים בתל אביב בנמל תל אביב וסיור בעקבות המכביות הראשונות והתערוכות של פעם שהגיעו מכל העולם לתל אביב – סיורים בתל אביב לאורך נהר הירקון ואתרי הירקון – סיורים ספרותיים בעקבות משוררות נשים וסופרות  בתל אביב – סיור בלדה לאישה בתל אביב לימי האישה -סיורים בתל אביב בעקבות אמני הבימה – "סיורים בתל אביב וטעימות קולינריות בשוק הכרמל וכרם התימנים" – סיורים בתל אביב בשכונת התקווה ושוק התקווה הצבעוני באנשיו ומטעמיו – סיור מודרך למורות בתל אביב המותאמים לאירוע ואופי הקבוצה – מדריך טיולים בתל אביב ומורה דרך המסייר ומדריך בתל אביב הגדולה ובאתרים של תל אביב – סיורים מודרכים לקבוצות וקבוצות היי טק בתל אביב מדרום לצפון – ימי גיבוש וכיף בתל אביב לארגונים ומוסדות  והתאמת אופי האירוע והטיול – ימי כיף תל אביביים לקבוצות בתל אביב ובאטרקציות של תל אביב – מדריך טיולים בנווה צדק  ומורה דרך נווה שלום ורחוב רוטשילד עד כיכר הבימה וכיכר התזמורת – מדריך טיולים בבית הקברות נחלת יצחק בגבול תל אביב וגבעתיים בעקבות לוחמים.(סיורים וטיולים  מודרכים לקבוצות מוסדות ואירגונים בתל אביב בסיורי יום וסיורי לילה)

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 

"טיולים  מודרכים בתל אביב ושכונות תל אביב".

טיולים מודרכים בשווקים של תל אביב -שוק התקווה שוק לוינסקי ושוק הכרמל. סיור טיול מודרך ברחוב רוטשילד ונחמני, סיורים ברחוב נחמני וכיכר אלברט עד כיכר התזמורת והבימה, סיורים ברחוב יהודה הלוי ורחוב לילינבלום של "אחוזת בית"  תל אביב, סיור מודרך בנווה צדק יפו היא פריז הקטנה וטיולים בעקבות האמן הזמר והשחקן "אריק איינשטיין" מרחוב גורדון דרך קפה כסית ותיאטרון האוהל דרך חובבי ציון עד טרומפלדור, סיורים וטיולים בנמל תל אביב  ו"הגמל המעופף" והתערוכות מכביות וסיור לאורך נהר הירקון הירוק והיפה.

"מוזיאון תל אביב לאומנות"-

במרכז גולדה נמצאים מספר מבני ציבור שהוקמו על השטחים הירוקים של המושבה הטמפלרית – שרונה. המבנים הם :  בתי המשפט, ספריית שער ציון, תיאטרון הקאמרי, המוזיאון לאומנות שתחילתו הייתה בבית דיזינגוף.   הבנייה היא בסגנון ברוטאלי כלומר- בטון חשוף. בבניית המוזיאון השתמשו באלמנט של מפל של אור, הנכנס מהחלל שבגג עד הרצפה. בניין האופרה הועבר לכאן בשנת 1994ממשכנו בקולנוע קסם . בשנת 2004 הועבר לכאן  בנין הקאמרי , מרחוב דיזינגוף . הקאמרי התחיל בארץ כתיאטרון מקומי להבדיל מהבימה שהוקם ברוסייה. הקרייה– הוקמה באיזור של שרונה, בתחילה שימשה את הצבא הבריטי שהחרים את רכושם של הטמפלרים בהיותם  נתינים של מדינות האויב. בסוף שנת 1947 עזב החייל הבריטי האחרון וההגנה לקחה את המבנים לשימושה.

בסמוך לחניון ישנו ציור קיר ענק הלוקח תמונות מהווי חייה של העיר. הציור צויר ע"י מרכז מאירוב (מרכז סדנאות וחוגים של מוזיאון ישראל).  בין התמונות ניתן לראות את הספינה שמגיעה ליפו, בניין העירייה, כיכר השעון ביפו, בית הפגודה, שרונה, בי"ס אחה"ע, פאבים. דגל הגאווה, מזרקת אגם, ודמותו של הרצל צופה אל העיר. הרצל קשור בשני אופנים לעיר תל אביב קרויה על שם ספרו  '"אלטנוילנד" , בתרגומו של נחום סוקולוב. ב. הרצל צופה את תמונות העיר כשואל – האם לזה התכוונתי? בנוסף בציור ניתן להבחין בשני שלבי בנייה. המוקדם- בנייה נמוכה שנות ה-30 בסיגנון בינלאומי. והבנייה הגבוהה של גורדי השחקים מגדל שלום ומגדלי עזריאלי . (כדאי מהמגדל העגול  לערוך תצפית על העיר- בתשלום).

"סיורים בשרונה תל אביב"-

"מיהם הטמפלרים?" מקור הטמפלרים הוא מדרום  גרמניה. התפיסה שלהם היא שהם העם הנבחר. טמפלר  מהמילה טמפל= כל אחד מהווה מקדש לעצמו. לארץ הגיעו מספר קבוצות, בשנת 1864 מתיישבת באיזור כנרת אך בגלל המלאריה הם עוזבים וחוזרים לגרמניה . בשנת  1868  מגיעה קבוצה- מקימה בחיפה. ראשי הקבוצה מסתכסכים ומחליטים להיפרד . "כריסטוף הופמן"-תיאולוג ומייסד העדה הטמפלרית עובר ליפו ורוכש גבעת כורכר משרונה. ואילו בחיפה נמצא – גיאורג דוד הרדג, שחוזר לכנסייה ומאוחר יותר מקים את הכנסייה הטמפלרית בבית לחם הגלילית.

קבוצה נוספת הגיעה בשנת 1869- ליפו והקימו ישוב עירוני , בשנת 1871– הגיעו לשרונה. פה קנו את גבעות הכורכר בסמוך לוואדיות מוסררה (איילון), השם שרונה-  לקוח מספר שיר השירים פרק ב' פסוקים 1-2  "א אֲנִי חֲבַצֶּלֶת הַשָּׁרוֹן, שׁוֹשַׁנַּת הָעֲמָקִים.  ב כְּשׁוֹשַׁנָּה בֵּין הַחוֹחִים, כֵּן רַעְיָתִי בֵּין הַבָּנוֹת"- התכנון של העיר היה כמו בגרמניה, כפר –רחוב אחד ארוך  ועוד רחוב החוצה אותו בצורת צלב . בפינה נבנו בתי הקהילה, בית העם, בית ספר. הטמפלרים פיתחו תעשייה זעירה של משק חלב, מאפייה, מרפאה, בית ספר, בית בד ויקב, המים זרמו בבתים ע"י מנוע ואף החלוצים הראשונים קנאו בקידמה ובטכנולוגיה המפותחת שלהם. היהודים היו באים וקונים את מצרכיהם במושבה. היו קשרים טובים עם הישוב היהודי. אך בשרונה יכלו להתיישב ולגור רק טמפלרים, הביאו את הסגנון הבינלאומי באדריכלות- ניתן לראות את חיי החברה העשירים כמו מועדון אופניים, מועדון ביליארד, תזמורת. בתי קפה ומסעדות.

בשנת 1907 הוקם הישוב אלוני אבא שנקרא בהתחלה וולדהיים – "נווה יער", סך הכל הוקמו 8 מושבות טמפלריים בארץ ישראל -.הדור השני בנה את הכנסייה הראשונה , כי בעבר נהגו להתאסף  בבית העם.

בשנת 1914 עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה אלנבי רואה בהם כמשתפי פעולה עם הטורקים ולכן גורשו למצרים. בשנים 1920-21 הוחזרו בהוראת הנציב הרברט סמואל. הישוב פרח ושיגשג עד שנת  1933 עם עליית המפלגה הנאצית בגרמניה, כשליש מהטמפלרים שהיו בארץ , בעיקר מהדור השני הצטרפו אליהם . בשנת 1935 יצאה קבוצה של טמפלרים  לגרמניה , ניפגשו עם היטלר ואף חזרו לת"א עם הדגל הנאצי. ניתן לומר שפה נפתח הסניף הראשון של המפלגה הנאצית וגם התעמולה יצאה מפה. גם אייכמן ביקר כאן ונפגש  עם המופתי שהיה נאצי בעצמו, בשנת 1939 בריטניה הצטרפה למלחמה והטמפלרים שהפכו לנתיני מדינות אוייב גורשו מהארץ לגרמניה ולאוסטרליה.

בתקופה זו הבריטים  גדרו את המקום והפכוהו למחנה צבאי, בתקופת המרד הערבי שרונה הופכת לסמל המאבק של הישוב היהודי נגד הבריטים. המשטרה הבריטית הניידת (PMF) נחשבה כיחידה המובחרת ביותר של משטרת המנדט. היא צוידה בשריוניות שחומשו בתותח 2 ליטראות ועיקר פעולותיה מול היישוב העברי היו בדיכוי פעולות המחתרות, דבר שהביא לכך שאנשי היישוב רחשו לה איבה רבה. בהתקפה המכונה 'ליל המשטרות' הותקפו באותו הערב 4 משטרות : הראדאר על הכרמל, ג'נין, שפרעם ושרונה. בהתקפה נפלו 4 חברים ורחוב הארבעה נקרא על שמם ולזכרם. PMF בהלוויתם השתתפו כ-50 אלף מהישוב היהודי וזה מעצים וממחיש את המאבק בבריטים.

"ביקב שרונה תל אביב"- ביקב הגדול הושמשו והורכבו המטוסים הראשוניים של חיל האוויר הישראלי. פה היה האגף הטכני הראשון. המטוסים נרכשו על ידי חיים הרצוג האירי שרכש את אמונם אך לא גילה את מוצאו. הושמשו 14 מטוסים מתוך 21 מטוסי האוסטר . המטוסים סייעו "בקרבות נבי יושע" ובבלימת הצבא המצרי "בגשר עד הלום", בשנת 1947 ההגנה התיישבה במחנה הבריטי והקימה את  "מחנה יהושע" על שם יהושע גלוברמן מקים גבעתי שנפל בקרבות לטרון.

"מבצע בלזם" – כינוי למבצע שבסופו הושג הנאום הסודי של ניקיטה חרושצ'וב בליל 24-25 בפברואר 1956. חשיבות הנאום הוא בהיותו סודי, ובמושב סגור של הוועידה ה-20 של המפלגה הקומוניסטית הסובייטית, בו הוא הוקיע את פולחן האישיות שהנהיג יוסיף סטלין ואת פשעיו, עריצותו ורצח ההמונים בכל תקופת שלטונו ובמיוחד בתקופת "הטיהורים הגדולים", מאמצי ארגוני מודיעין בעולם להשיג את הנאום נכשלו, נציגי ה-CIA עמלו תקופה ארוכה להשיג את נוסח הנאום, ואף הציעו פרס בגובה מיליון דולר עבור נוסח הנאום, אך ללא הועיל. היחיד שהצליח להשיג עותק מן הנאום היה המוסד הישראלי, שקיבלו מידי עיתונאי יהודי מפולין בשם ויקטור גרייבסקי, שהוציא את תדפיס הנאום בהשאלה ממזכירות לשכתו של המזכיר הראשון של המפלגה הקומוניסטית הפולנית. הוא הגניבו, תוך סיכון עצמי, לשגרירות ישראל בוורשה, שם צולם המסמך. ויקטור גרייבסקי החזירו עוד באותו יום ללשכת המזכיר. השגת נוסח מדויק של הנאום נחשבה בעיני שירותים חשאיים זרים כהישג מדהים לשירותים החשאיים של המדינה הצעירה, הביא להכרה עולמית ביכולות השירותים הישראליים (בעיקר המוסד) ויצר את התשתית לשיתוף הפעולה עם ה־CIA ויוקרת "מוסדות הביון הישראלי" על מעלה מעלה.

הקריה – השם ניתן לה על ידי בן גוריון  ולקוח  מספר ישעיהו פרק  א' פסוקים 21-22 "כא אֵיכָה הָיְתָה לְזוֹנָה, קִרְיָה נֶאֱמָנָה; מְלֵאֲתִי מִשְׁפָּט, צֶדֶק יָלִין בָּהּ–וְעַתָּה מְרַצְּחִים.  כב כַּסְפֵּךְ, הָיָה לְסִיגִים; סָבְאֵךְ, מָהוּל בַּמָּיִם". בשרונה היו משרדי הממשלה, כי ירושלים הייתה עיר מפורזת ובינלאומית . משרדו של בן גוריון מרוחק ממשרדו של ווייצמן, כי הם היו חלוקים בגישותיהם לעומתו משרדו של בן צבי היה בסמוך לבן גוריון כי הם היו מקורבים. כאשר הוחלט להעביר את משרדי הממשלה מתל אביב לירושלים הבירה, צוירה  קריקטורה בה נראית המנורה מובלת וחוזרת לירושלים, לקריה יש שער הנקרא שער ויקטור על שם הרס"ר המיתולוגי שפיקד כאן עשרות שנים.

כיום יש פה בסיס צבאי –משרד הבטחון ומשרדי ראש הממשלה, בשרונה היו 92 בתים  טמפלריים והחליטו לשמר רק 36 מהם. אחד הבתים הפך למוזיאון בסמוך ישנו פארק שרונה שמנסה לשמור על ייחודיות הישוב. מסביב לבתי שרונה ניתן לראות את המגדלים הגבוהים, ניתן לראות מכונת כביסה משנת 1900 ושבבי סבון של פרסיל persil. ניתן לראות את השעון משנת 1877 ששופץ ושוב עומד על בית העם הישן שהיה גם בית ספר. בראש החוגה ניתן לראות את הנשר. הבתים הראשונים נצבעו בכחול והדור השני בצבע ירוק-חום. כדי להגיע לצבע המקורי היה צורך לגרד בתקרה  14 שכבות צבע.

"טכניקת העברת הבתים בשרונה הטמפלרית גרמנית תל אביב" – העברת הבתים נעשתה על ידי חברה הולנדית.. במתחם שרונה הוזזו חמישה בתים כדי להרחיב את רחוב קפלן . ההכנות תוכננו במשך שלוש שנים וחצי, היה צורך לחבוק את המבנים מבחוץ  ומבפנים עם מטילי מתכת כדי למנוע התמוטטות. בנוסף הוכנסו חיישנים לבדיקת תזוזה בסדקים. התזוזה הייתה למרחק של 31 מטרים בזמן של 30 שעות. המחיר היה 26 מיליון שקלים – במסגרת השימור יש שישה  מבנים לטובת הציבור : 3 מבנים של הטכניון, המוזיאון, המשרד ובית הבד. בית הבד של שרונה בתל אביב-סרט קצר וכדאי לחוות ולראות אותו בפעולה. זהו בית הבד המשוכלל ביותר בארץ ישראל.

באו לראות את הפלא הזה מיפו ועד רמלה.  בית הבד הפך לבית הרס"ר שם הייתה כיתה לימוד לנוער במצוקה, אחד הטמפלרים בהיותו בן 92 סיפר על מטמון שהסתיר באחד מקירות הבית. ילדיו הגיעו ארצה, חיפשו וחיפשו ומצאו את המטמון עם מטבעות זהב, המטמון הוחזר לבעליו הראשונים.

"היקב בשרונה  תל אביב"-

ביום הפיקו כ- 5 אלפים ליטר יין. יש שני מרתפים גדולים. כל אחד היה יקב בפני עצמו. החיבור ביניהם היה דרך מנהרה תת קרקעית באורך של 50 מטרים. המנהרה שימשה להעברת בקבוקים וחביות בעיקר בימים החמים. ניתן לראות את החציבה היפה בסלע הכורכר (אין לגעת שלא יתפורר). כמו כן ישנו עמוד במרכז התומך את התקרה ומהווה את הכיכר הראשונה בא. כנראה המטרה הייתה למנוע מפגש של החביות שיצאו משני היקבים ובכך לאפשר מעבר מהיר של החביות. בארץ ישראל  לא היה שוק יין ולכן היו צריכים למכור אותו לאירופה. לימים קם המתחרה ושמו רוטשילד והקים את ייקבי כרמל. היה איחוד בין  היקבים(היקב הגדול והקטן) ולכן חפרו מנהרה שתשמש לצרכיהם, ביציאה מהיקב ישנה באר אנטילייה- זהו מתקן לשאיבת מים מהבאר באמצעות שרשרת של מיכלים.

את מבנה התעשייה לא טייחו והשאירו אותם כפי שהיו במקור, לדוגמא היקב ובית הבד. בנוסף היו פה בתי מלאכה ומתן שירותים כמו :  בית הרוקח – ממלוק ,היה בית בין 2 עצי הדקל . הבית נהרס ולזכרו הקימו את גינת התבלינים עם שלט לזכרו. בית הנפח-  המרתף והקומה הראשונה שימשו כבית המלאכה והקומה השנייה שימשה למגורים. הפרסומת לבית הנפח הייתה על גג הבית בדמות שבשבת עם סוס.

סיורים וטיולים תל אביביים בגוון אמנותי בפלורנטין וסיור מודרך בעקבות חלוצים ומייסדים בתל אביב הקטנה ברחוב הרצל אחד העם רוטשילד יהודה הלוי ולילנבלום, סיור מודרך בעקבות אריק איינשטיין בתל אביב המזמר לו בקפה כסית ותיאטרון האוהל עד בית הקברות של טרומפלדור, סיור טיול בנמל תל אביב ולאורך הירקון-טיול מודרך בתל אביב בעקבות סופרות ומשוררות מלאה גולדברג ורחל בלובשטיין ועד תרצה אתר ויונה וולך-דליה רביקוביץ'.

סיור מודרך בשדרות רוטשילד ורחוב נחמני, סיור בנחמני וכיכר אלברט עד כיכר התזמורת והבימה, סיורים ביהודה הלוי ולילנבלום של "אחוזת בית" ,סיור מודרך בנווה צדק היא פריז הקטנה וטיולים בעקבות האמן הזמר והשחקן "אריק איינשטיין" מרחוב גורדון דרך קפה כסית ותיאטרון האוהל דרך חובבי ציון עד טרומפלדור, סיורים וטיולים בנמל תל אביב וסיור לאורך נהר הירקון.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

הכל על תיירות "יפו תל אביב" -סיורים טיולים מדריכים  מסעדות אטרקציות גלריות ומרכזי מבקרים ביפו תל אביב.

 

ההיסטוריה של יפו בת ה-5000 שנים וההיסטוריה של תל אביב בת ה-108 שנים.

תל אביב יפו נמצאות בלב גוש דן ומרכז הארץ ואף ניתן לומר (צפון) במישור חוף דרומי.

 

"תל אביב "חברה בפורום ה-15שאינן מקבלות תקציבים מהממשלה והערים נמצאות בין חיפה לבאר שבע. סיור בתל אביב היא עיר מטרופולין והיא הבסיס בתחום התרבות ,הכלכלה, התקשורת והאמנות הישראלית. העיר תל אביב הוגדרה "כעיר לבנה" ומוגדרת כ"עיר עולם התהוות" ועיר תיירות מובילה עם יותר ממיליון מבקרים. בתנ"ך בסיפור יונה הנביא ובמקורות קדומים נוספים ושנים רבות הייתה יפו השער והכניסה לתל אביב והיציאה מן החומות והקמת שכונות חדשות כמו: נווה צדק אחוזת בית ומונטיפיורי.

תל אביב זכתה לכינוי "העיר העברית הראשונה" ומאז שיבת ציון כנראה לא היה פרוייקט מסוג זה.

תל אביב מאחוזת בית השכונה הראשונה של תל אביב ורחוב רוטשילד הרחוב המרכזי שלה מצפינה ומתמזרחת. גלריות מובילות ביפו תל אביב-"אלפרד", מכון שיתופי לתרבות בסמטת שלוש 5 תל אביב, יצירותיהם של אליהו גת / מיכל גבע / מרים גמבורד / יונתן הירשפלד / גידי סמילנסקי / טליה רז- גלריית ארמנו טדסקו בלילנבלום 3 תל אביב-הגלריה נוסדה ביוני 2011 על ידי הגלריסט הבינלאומי ארמנו טדסקי
שבבעלותו גלריות גם במילאנו, טורינו ורומא. מטרתה להוות גשר בין התרבות האיטלינו אירופאית וחושפת אמנים שונים.
"בית האמנים על שם זריצקי " ברחוב אלחריזי 9 תל אביב- אגודת האמנים והפסלים נוסדה ב 4 אוגוסט 1934 בתל אביב. עם הקמת המדינה שונה שמה לאגודת הציירים והפסלים בישראל.  האגודה היא עמותה ציבורית היא עזרה לאמנים , טיפול בבעיות מקצועיות וחברתיות שלהם. בשנת 1945 הוקם בית האמנים ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב ובתקופת השנים בית האמנים התפתח לכיוונים שונים ורחבי ידיים , בבית האמנים נוסדו סדנאות לציור , רישום והדפס, הרצאות, סימפוזיונים וחללי תצוגה רבים ויפים.(סיורים מודרכים בתל אביב יפו)

"סיור במרכז גולדה תל אביב":

א. במרכז גולדה נמצאים מבני ציבור שהוקמו על השטחים החקלאיים של מושבת הטמפלרים שרונה.

ב. המבנים הם- בתי המשפט, ספריית שער ציון, הקאמרי, המוזיאון לאומנות, האופרה.

ג. סגנון הבנייה הוא ברוטאלי – בטון חשוף סגנון שהיה אופייני לשנות ה60 ו ה70 של המאה הקודמת.

ד .בקצה רחוב דה וינצי בהצטלבותו עם קפלן- ציור קיר ענק הלוקח תמונות מההוויה ומהסורית תל אביב.

"סיור בשרונה תל אביב":

א. שרונה 1871 היא מושבתם השלישית של הטמפלרים אחרי חיפה ויפו.

ב.התכנון של המושבה היה כמו מבנה העיר בגרמניה- רחוב מרכזי ורחוב צולב.

ג. הם חלוצי התרבות החקלאות והתעשייה של ארץ ישראל- משק חלב, מאפייה, מרפאה, בית ספר, בית בד, יקב, מים זורמים בבתים, ד. בשרונה היו 92 בתים שומרו 36 5 מהם הוזזו במבצע הנדסי מורכב.

ה. הבריטים מפנים את הטמפלרים במהלך מלחמת העולם השנייה לאוסטרליה בגלל הזדהותם בנאצים.

ו. הבריטים מקימים כאן בסיס בריטי ומפנים אותו בשלהי דצמבר 1947.

ז. ההגנה תופשת את המחנה הבריטי והמקום יהפוך למרכז ההגנה וקרית הממשלה שבדרך- הקריה.

"הבימה של תל אביב".

א."תאטרון הבימה" הוקמה ברוסיה עי שלמה צמח ב1919. ב. "הבימה הרוסית" זכתה להכרה ותמיכת ממשלת רוסיה הקומוניסטית ולהכרה מקצועית בינלאומית הופיעו בכל אירופה וארצות הברית.

ג.הבימה מעבירה את פעילותה בארץ  ב 1924.הנציב ווקופ מניח את אבן הפינה בשנות ה30. גדס האדריכל ממקם אותה כאקרופוליס במקום הגבוה ביותר באזור.

ד.רחבת הבימה שימשה מרכז ומוקד חברתי הן לפעילות תרבותית והן להפגנות נגד השלטון הבריטי.

נמל תל אביב:

א .בעקבות המרד הערבי והשבתת נמלי יפו וחיפה מסכימים הבריטים על בניית נמל תא כנמל חלופי.

ב. התנאי לבנייה-מימון  הנמל מהון יהודי.פרטי בלבד לא מעיריית תל אביב.

ג. גשר ווקופ על הירקון אפשר את התרחבותה של העיר. ד.פנחס רוטנברג בונה כאן תחנת כח שנייה רדינג א' בשנת 1938 נעשה המרקיז רדינג האנגלי יהודי ציוני שהיה היושב ראש הראשון של חברת החשמל. ה. בשנים הראשונות של הנמל היה כאן יריד- היריד המזרחי במטרה לשווק את תוצרת הארץ, הוא זכה להצלחה והגיעו מאות אלפים לתערוכות רבות, את מקומו תפש גני התערוכה.

מוזיאון הפלמ"ח:

א. המוזיאון נמצא ברמת אביב  ומתאר את ההווי הפלמ"ח ופעילותו. ב. במוזיאון 12 חדרים בהם סרטונים ואמצעי המחשה המעבירים אותנו מנושא לנושא. ג. במוזיאון חדר הנצחה לנופלי הפלמ"ח. ד.בחצר האחורית של המוזיאון חדר ארכיאון הכולל אלבומים לפי החטיבות השונות תמונות מסמכים וספרים.

"סיורים טיולים ומדריך טיולים בשכונות תל אביב יפו "- נווה צדק ואחוזת בית, מונטיפיורי ושרונה, שבזי ומחנה יהודה, מחנה יוסף וכרם התימנים, נחלת בנימין וקבוצת אלנבי, כיכר המושבות ושכונת רמת השרון, עג'מי וגבעת אנדרומדה, המושבה האמריקאית וצהלון, פלורנטין ושפירא, נווה שאנן והתחנה המרכזית, בבלי ושייח מוניס – רחובות תל אביב המרכזיים-שדרות יפת ודרך אילת, דרך נמיר והעליה, רחוב החשמל ואלנבי, רחוב הן יהודה והירקון, רחוב דיזינגוף וירמיהו, רחוב גורדון ושדרות רוקח, יד חרוצים ויגאל ידין, האצ"ל והלח"י, יהודה הימית ויהודה הלוי, לילנבלום ורחוב הרצל, שדרות רוטשילד ואחד העם, יהודה הלוי מרגוזה ושדרות יהודית(מונטיפיורי).

סיור "בלדה לאישה" בעקבות משוררות מרגשות וסופרות מובילות בתל אביב-לאה גולדברג, תרצה אתר, יונה וולך ורחל המשוררת(בלובשטיין)-"סיור בעקבות נתן אלתרמן ואברהם שלונסקי", משנתו של אלתרמן וסגנונו האקלקטי הלירי ספרותי, "מגש הכסף של אלתרמן" וענייני דיומא, קפה כסית וקפה הסלב הבוהמה של אותם ימים, סיור בעקבות אמני הבימה הראשונים ותיאטרון הבימה-קלצ'קין ומסקין, חנה ואילנה רובינא, פאני ליוביץ', יהושע ברטונוב ושמעון פינקל.

88888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888

"סיורים בנמל תל אביב".

סיור ייחודי תל אביבי והרבה תוכן מעבר למסעדות ובתי הקפה, שווקים ותעשיה גדולה תל אביבית. נתחיל את סיורנו בכיכר היל בין הרחובות שמעון התרסי ויוחנן הורקנוס, בכיכר נמצאו תגליות מתקופת הפרעונים ומימצאים אחרים, ניתן את הכבוד לגנרל גוהן היל שפיקד על מעבר וצליחת הירקון כחלק מ"קרב העוג'ות" ועם הצליחה שלנו את הירקון נספר על ההצלחה הבריטית שלמעשה פתחה את הדרך צפונה.

סיור אמנותי בתל אביב לגופים.

נמשיך להלך לאורך הירקון ונהנה מהתפתחותה של תל אביב ונתמזג ל "חצי האי הירקוני" מהים וכניסת מי ים התיכון לירקון ויוצרים חצי אי, נכיר את תל כודאדי ובו ממצאים עתיקים לצד מגדלור משנות השלושים של חברת חשמל. ב-1932 שוחקו המשחקים הראשונים של "המכביות" שהחלו כמועדונים באירופה וטורקיה והמשיכו לשחק בתל אביב. כעבור שנתיים הייתה התערוכה הראשונה בתל אביב של "יריד המזרח" בה השתתפו משלושים מדינות ונתן כבוד לישוב היהודי היושב בתל אביב שיכול לארגן מפעלים גדולים וכמובן מהיכן השם "הגמל המעופף" ומכביה. ממרד ערבי מר, השבתות, סחורה שהתייבשה בהאנגרים היפואיים וניזוקה עד בניית נמל תל אביב היהודי נטו. ביקור והנאה מנמל תל אביב ולא רק סיפור הסוורים הסלוניקאים, מועדונים ימאיים וכלכלה שוקקת והמשך לחוף מציצים שהוא בגדר "מקום היסטורי" בשל הסרט והיום יום התל אביבי. ניתן תמיד להמשיך ולטייל לאורך גבעות הכורכר ולהגיע לגן העצמאות ואתריו, "הבית של גאודי " וכיכר אתרים.

"טיול וסיור מודרך בתל אביב יפו עם אפי נחמיאס".

 

 

היכן היה קפה שור קפה הספסרים? שמעתם על אליס פלמר והיכן היה ביתה בתל אביב הקטנה והיפהשמעתם על גן צילה שכטר? היכן היתה "השכונה הבוכרית בתחילתה של תל אביב?היכן היה בית חינאווי בתל אביב , יש בעיקר ביפו? מה היו הגורמים ךרצח הראשון של תל אביב? מי הייתה הזונה הראשונה של תל אביב? היכן ישבה "המחתרת ההונגרית"? מה סיפורן של סמטה פלונית ואלמונית? היכן הייתה גינת השרון? מי המייסד של תל אביב האמיתי? מה היו השמות של תל אביב לפני תל אביב? מי היו בוגרי המחזור הראשון של גימנסיה הרצליה בתל אביב? היכן היו בתי החולים ההיסטוריים של תל אביב? מי היו האחים בכר באחוזת בית תל אביב? מתי החל לפעול שוק הכרמל? מתי התימנים הגיעו לכרם התימנים? אלו משוררים השפיעו על שירי תימני כרם התימנים? מי הקים את תיאטרון הבימה ותיאטרון האוהל בתל אביב? איזה ראש עיר בתל אביב היה יומיים ראש עיר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן