"סיור סיפורי אהבה בירושלים ורחוב הנביאים".
"מדריך טיולים בין רחוב הנביאים למגרש הרוסים והשער החדש"
"מדריך טיולים בירושלים מעין כרם ועד נחלאות ונחלה שבעה ממילא".
"טיולים וסיפורי אהבה ברחוב הנביאים ואוהבים של ירושלים".
"סיור רומנטי וסיפורים רומנטיים על בונים וחולמים בירושלים באמצע וסוף המאה ה-19". הקונסוליה האתיופית ובית חלומות מלכת אתיופיה- ההתרגשות החלה בביקורה של וייזרו אמרטש וללו שחזרה לאתיופיה מרוגשת אחרי טיול וסיור במקומות הקדושים של ירושלים ובעקבותיה הקיסרית זיאודותו קנתה חלקת אדמה בירושלים בשל אדיקותה הנוצרית ואהבתה לירושלים וכל זאת קרה ב- 1934. המבנה הלא הכי אסתטי היום מונה 90 חדרים המושכרים לקהל אתיופי נוצרי ובחזית "סמל בית המלוכה של אתיופיה" – "אריה ואיתו צלב וכתובת בשפת הגעז" – שפה אתיופית קדושה.
"לאחר שהאיטלקים כבשו את אתיופיה הקיסרית זיאודותו באה לירדן ולישראל אך לא גרה בקונסוליה." "בית הפרובסט" – מקום האחזותו של וילהלם השני ב-1898 ומקום חניית כל הפמליה הגדולה שבאה איתו. דוד ילין כותב על הקיסר וילהלם השני ואישתו המלכה שהגיעו למתחם "אורט הנביאים" של היום.
המקום הענק הזה היה למחנה הקיסר וכל עבודת הקמת החניה ברחוב הנביאים בוצעה על ידי "תומס קוק ובניו" שהיו הקבלנים הגדולים לטיולים בארץ הקודש, המקום היה שמור כהלכה ונכנסו אליו בהיתר מיוחד כמו בנימין זאב הרצל. בית החולים ברחוב הנביאים (רחוב הקונסולים לילדים של ד"ר מקס סנדרצקי, אביו היה קרל סנדרצקי שאהב את ארץ הקודש ובעיקר את ירושלים, אביו היה ארכיאולוג וטייל המון בארץ ישראל. בית החולים עסק ופעל 1872-1899 ומר גורלו של המייסד שקיבל מלה קשה וירה בעצמו ליד קבר בני חזיר בנחל קדרון. בית החולים רוטשילד ברחוב הנביאים-שתי אסכולות ושני כיוונים שנים לריפוי מחלות בבית חולים רוטשילד. "בית חולים רוטשילד הוקם בעיר העתיקה ברובע היהודי" ב-1854 שהקימה משפחת רוטשילד וכשגדלה האוכלוסיה בעיר העתיקה יצאו לרחוב הנביאים בניהולו של מנהל בית החולים ד"ר יצחק שוורץ איש חשוב בעולם הרפואה הירושלמי. סיפורה של ד"ר הלן כגן והצלת הילד בן החמש ולאחר ימים יהיה מנהיג "נטורי קרטא" – עמרם בלוי, בית החולים נסגר במלחמת העולם הראשונה ונפתח שוב ב 1918 ובשנת 1939 עבר לבית חולים הדסה הר הצופים.
הכנסיה האתיופית וסמל האריה מימי שלמה המלך ומלכת שבא -הימצאותם של האתיופים כנראה מהתקופה הביזנטית ובשנת 1882 מקבלים האתיופים אישור לבניית הכנסיה "הר גן עדן" או -דברת -גנת. בית תבור המפואר שבנה קונרד שיק ברחוב הנביאים- כולם אהבו אותו מוסלמים יהודים ונוצרים, מתקן ומרכיב שעוני קוקיה ומתבסס, אהב פחות את עבודת המסיון שייעדו לו והיה כמעין מהנדס העיר ירושלים, עסק בסלילת הדרך לחברון, תכנן את מאה שערים והיה חברו הטוב של הרב יוסף חיים זוננפלד, תכנן את בית החולים הגרמני "טליתא קומי" והיה השכן של הצייר הולמן האנט מהציירים הנודעים עד ימינו אנו של ירושלים ולאחר שעזב את הבית הסמוך "לבית תבור" נכנסה אלין ד"ר הלנה כגן הצעירה שהיה קשה לה למצוא עבודה בשל האטימות התורכית עד שמצילה חיי ילד קטן.
ד"ר הלנה כגן טיפלה בחולים בבית החולים "רוטשילד" וגרה עד יום מותה ב 1978 ובבית זה גרה "רחל המשוררת", רחל עזבה את דגניה בשל השחפת וגרה פה ברחוב הנביאים בשנים 1924-25 ופה באווירה הקסומה כתבה את שיר האגס. בית החולים ביקור חולים ברחוב הנביאים ובית החולים האנגלי-דרך טובה למשוך קהל מאמינים דרך הריפוי והאחות הלבושות בלבן וכך קרה שלכל מעצמה היה לפחות בית חולים אחד ויותר עד שעולם הרפואה היהודי התפתח מאוד.