"ימי גיבוש צוותיים בנמל תל אביב לאירגונים וקבוצות".
סיור מודרך וטיול בעקבות הנמל התל אביבי שהחליף את נמל יפו בשל המרד הערבי הם שעבדו בנמל גדול באירופה? מי היו המנהיגים שדגלו בהקמת נמל תל אביב? מה נכתב בנמל תל אביב ועל תל אביב? מה השפעתו של נמל תל אביב על הכלכלה התל אביבית ממאורעות הגדולים?
תרומתו של הנציב ארתור ווקופף להקמת נמל תל אביב, מתי הגיעו הרכבים הראשונים לנמל תל אביב? מה ייצאו מנמל תל אביב לנמלי הים התיכון? איזה נשיא ביקר בנמל תל אביב לפני היותו נשיא מדינת ישראל?
"סיור בתל כודאדי ומגדלור הנמל": תל שנחשף בשנות ה 30 עם בניית המגדלור, שתי מצודות נמצאו פה המשויכות לממלכת ישראל וזה גם לא בטוח, כנראה מצודות מהתקופה הפרסית והפניקית עם פעילות ימית, שפך הירקון מקסים לכל טיול בהתחבר לסיפור תחילתו של ייצור החשמל ברחוב החשמל ובתחנת רדינג, "מפל יציאת המים מרדינג לירקון ולים", סיפורו של גשר ווקופף ופינות ישיבה לאורך הירקון.
"סיור מודרך ביריד המזרח של שנות ה-30 תל אביב": תחילתם של ירידים ותערוכות בשנות העשרים שבוצעו על ידי "מסחר ותעשיה" בראשות אברהם יפה, אברהם אידלסון ואלכסנדר עזר יבזרוב.
ראשית התערוכות בשנת 1932 בשכונת נווה שאנן בדרום תל אביב ואף הנציב העליון מבקר בתערוכה.
"סיפור המכביות בנמל תל אביב בעיר תל אביב: הוגה רעיון המכביות היה יוסף יקותיאלי, בעקבות פניתו לוועד האולימפי להשתתפות קבוצות יהודים הם טענו שלא ניתן להשתתף ללא מדינה ולכן שאף יקותיאלי להקים " אירגון יהודי" בתחום הספורט בשנת 1932 וכך כתב יוסף יקותיאלי:
נוסף למבחן הספורטיבי יבוא גם המבחן הלאומי. מאות ואלפי הצעירים העברים שיבואו לארץ-ישראל לקחת חלק ב"מכביאדה", ישאפו את אויר המולדת האהובה, ישמעו עברית חיה ורוננת, ישובו לבתיהם מלאי עוז ומרץ להמשיך בגולה את עבודת עמם, עד בוא זמנם לעלות ארצה. ולא רק ב"גופניות" נטפל בכנוסנו זה, גם ה"רוחניות" צריכה לתפוס בו מקום נכבד. ב"מכביאדה" יש לערוך תחרויות באמנות, ספרות ולארגן תערוכות בכל ענפי היצירה של העם היהודי, כל אלה יוסיפו תפארת ותועלת לכנוסנו"
"סיורים קולינריים בנמל תל אביב":
סיור אוכל וטעימות בשוק האוכל של נמל תל אביב וברחבי נמל תל אביב המאפיינים את הנמל.
סיורים מודרכים לאורך הירקון בין שבע תחנות לשפך הירקון:
סיור החשמליות מפארק הירקון ליד שבע תחנות עד שפך הירקון לאורך השבילים המסודרים של פארק גני יהושע והירקון עד השפך לים התיכון( ככל המים לא זורמים לים אלא הים נכנס לירקון מספר קילומטרים), סיור רגלי בין מתקני מתחם שבע תחנות על הירקון, סיפור הכפר הערבי והתיישבויות שונות שהיו לאורך הירקון, יש לציין כי יש גם מקום ואתר "עשר תחנות" ליד המגרש של חברת דן. סיור בעקבות בעלי כנף ותצפיות מראש ציפור ונקודות תצפית לאורך הירקון, סיפור הכיבוש הבריטי על ידי ניו זילנד ים אוסטרלים את איזור תל כודאדי ושפך הירקון.
סיור בחוף מציצים ושיוכו לאריק איינשטיין ואורי זוהר:
סיור המחובר לנמל תל אביב באחד החופים המושקעים של תל אביב ובעלי אווירה, הסרט "מציצים" על התוואי הייחוד שלו צולם פה ולאורך הירקון, נמל תל אביב עד שכונת מחלות, ניתן להמשיל בדרך הים מחוף מציצים עד גן העצמאות, כיכר אתרים ואישים דגולים שיצאו בשכונת "מחלול" עליה קמה "כיכר אתרים", סיפור אלטלנה בתש"ח ליד חוף הילטון ובהמשך דרומה בטיילת תל אביב עד יפו ונמל יפו.
"סיור מודרך בנמל תל אביב,-
כדאי להתחיל בכניסה לנמל, מול בנין מספר 4 ניתן לראות את מילות השיר -בניית הנמל.
הנמל ביפו התחיל עוד בתקופה הכנענית במשך ארבעת אלפים שנה. זהו הנמל של ארץ ישראל והדרך הקצרה ביותר לירושלים. נמל יפו היה תלוי בירושלים. כאשר ירושלים עלתה גם הנמל עלה בחשיבותו וכאשר זו ירדה, גם ערכו וחשיבותו ירדו. כמו כן יפו קרובה לרמלה שהייתה בירה בתקופה המוסלמית. באפריל 1936 החל ופרץ המרד הערבי . ערביי יפו החלו בשביתה כדי לפגוע בייצוא ההדרים של המשק היהודי. היהודים פנו לנציב הבריטי ובמאי קיבלו אישור להקים את נמל ת"א. הנמל הוא מלאכותי כי הוא חפור פנימה לכיוון החוף, וספינות גדולות לא יכלו להגיע לחוף, לכן השתמשו בסירות קטנות. ניתן לראות את המנוף הישן שסייע בהורדת הציוד.
בעיתון דבר לילדים מופיע ציור של הנמל ושיר של לאה גולדברג "אנו בונים פה נמל" (המילים
הסמל של נמל ת"א היה "הגמל המעופף")
הבריטים לא הקצו כסף לבניית הנמל וגם לא רצו שעיריית ת"א תשקיע בנמל, אלא רק כספים פרטיים, ולכן הוקם מפעל אוצר ים. האדמות והשטחים בהם הוקמו בתים בא"י לפני 1948 היו תמיד על קרקע פרטית., ולאחר מכן זו אדמת קק"ל, גשר ווקופ על הירקון ע"ש הנציב שהיה בשנות ה-30 מוזכר בהנחת אבן הפינה של הבימה, בניית הגשר אפשרה את התרחבותה של העיר וב1938 חנוכת רידינג, ברחוב החשמל הייתה תחנת חשמל מ-1923 אך היא הייתה קטנה ולכן נבנתה תחנה גדולה יותר.
בנמל תל אביב ושפך הירקון של היום נמצאה מצודה מהתקופה היהודאית- אשורית שהוחזקה על ידי ממלכת יהודה והיא נקראית "תל קודדי", שהיא מצודה ששומרת על החוף- תל קסילה הוא תל שנבנה כנמל על ערוצו של הירקון במאה ה-12 על ידי הפלישתים. (כיום נמצא במוזיאון ארץ ישראל). בשטח המוזיאון ניתן לראות דרך מהתקופה הביזנטית ולכן גם הכביש הראשי עובר פה. ליד נמל תל אביב ניתן לראות 3 מבנים והם: המגדלור של נמל תל אביב, הארובה של רידינג אובליסק המשמש כאנדרטה.
"קו העוג’ות" מול שפך הירקון – קו דמיוני שלאורכו היו פרושים הבריטים, ובצד שנגד היו התורכים, בשנת 1917, שימש במשך כ-10 חודשים כקו מלחמה בין הבריטים לתורכים.
ב-1938 חנכו את הנמל שתפקד עד 1965. בשנה זו הגיעה ספינה לנמל באשדוד, והנמלים בתל אביב ויפו נסגרו. בת"א נשארו רק המבנים, בעבר שימשו כחנויות חרסינות וקרמיקה. לפני כ-15 שנה הוחלט להפוך את הנמל למקום בילוי תוסס ומצליח. בעבר היה פה יריד המזרח שבו היה ניסיון להביא קניינים מהעולם ומהמזרח התיכון כדי לראות את תוצרת הארץ. יריד המזרח היה מקור לגאווה, כי בו הוצגו דברים חדשים.
הסמל שנקבע היה גמל עם כנפיים כי טענו כי ישתפו עם ישראל פעולה רק אם לגמל יש כנפיים. גם שדה התעופה לוד שהוקם ב-1937 לכבוד הירידים. בשנת – 1932 הייתה המכבייה הראשונה וכבר אז מספר החוזרים היה נמוך ממספר הבאים.