"מסלולי טיול וסיור ביפו העתיקה".

"מסלולים טיולים וסיורים לצוותים וקבוצות לימי גיבוש ביפו העתיקה".

"סיורים ביפו העתיקה", טיולים ביפו בגבעת יפו ונמל יפו".

"הצעה לטיול ביפו העתיקה"- "גן הפסגה ביפו העתיקה".

"סיור טעימות בשוק הפשפשים ביפו העתיקה":

מקום גבוה(גבעת יפו) קרוב למקורות מי תהום עתיקים וקרוב למעגן טיבעי הווה מקום ההתיישבות מועדף לאורך השנים .בחפירות במקום התגלו שרידים מיצריים מתקופת הברונזה המאוחרת המיוחסים ליעחמס שגירש את החיקסוס במאה ה 13 לפני הספירה גם תחותמס משאיר ממצאים במקום .

יפו העתיקה היא מבצר חשוב למצרים בדרכם לכיבושיהם בצפון .המקום יושב על דרך עזה ועל הדרך לירושלים .בגן עצמו יש פסל של עקדת יצחק וסולם יעקב. במקום הצריח של מסגד מחמודייה מסגד יום השישי. ומצפון שכונת נוה צדק, באבו כביר ישנה כנסיה המציינת את קברה של תביטה.

סיור מודרך וטיול בין הבתים ההיסטוריים של יפו בשילוב טעימות קולינריות יפואיות מבורקס מבצק פילו מתוקים או מלוחים, שקשוקה אצל הדוקטור שקשוקה, מלבי יפואי, חומוס יפו פיתות וחמוצים, פלאפל יפו חם וטעים עם טחינה, והכי חשוב התאמת הטעימות לאופי ותקציב הקבוצה המטיילת ביפו.

"מרכז המבקרים של יפו בכיכר קדומים".

בכיכר הראשית כנסיית פטרוס לציון ביקורו במקום הכנסייה פונה מערבה אל הים ולא מזרחה כמקובל .היא נבנית על בסיס מבצר שבנה לואי התשיעי . במאה ה 19 הצרפתים מקבלים אישור מהעותמאנים לבנות במקום כנסיה פרנציסקאנית המציינת את שהותו של פטרוס במקום ויציאתו מכאן לרומא .מקור השם יפו הוא על שם יפת או שיבוש המילה יפה ותמיד ניתן לייחס ליפו ויונה הנביא . הממלוכים בונים את העיר ומקיפים אותה בחומה שנהרסת ברובה על ידי נפוליאון שחייליו טובחים בתושביה  של יפו. מחמוד אבו נבוט משקם את העיר ובונה אותה מחדש עם חומה ושער ששרידיו נמצאים עד היום במקום וקרוי "שער ירושלים". ביפו העתיקה רואים את שרידי המגדלים העגולים שהיו מצידי השער .יש במקום חדרי שכבות רומית והלניסטית וממצאים של בית יהודי המעיד על נוכחות יהודית במקום. בכנסית פטרוס נערכות מיסות בשפות שונות על פי הזמנה.

"עץ התפוז של רן מורין ביפו".

בסמטאות יפו פסל עץ תפוז בכד חרס מרחף של האגרונום רן מורין. סמל ליצוא וגידול התפוזים של יפו שהפכו למותג בין לאומי ויוצאו דרך נמל יפו . במקום היו כמה פרדסים גדולים של ערביי יפו. פיתוחו של תפוז השמוטי בעל הקליפה העבה אישר לו חיי מדף ארוכים ואת שליחתו דרך הים לאירופה . גם משה מונטיפיורי קונה אדמות ומקים פרדס לתעסוקה ליהודי יפו בפרדס יהודית(שכונת מונטיפיורי בימינו).

"בית שמעון הבורסקאי" בסמטאות יפו.

מתחת לביתה של אילנה גור המהווה גם מוזאון ישנם שרידי הביצורים של יפו . בשאלת קדושת המקום האם יפו נחשבת לאדמת קודש בארץ ישראל והרי לא נכבשה בכיבושי יהושוע ? הוחלט שהיא כן אדמת קודש שאפשר וראוי להיקבר בה . הדבר היה חשוב ליהודים זקנים שעלו לארץ ומתו במקום .

"בבית שמעון הבורסקאי ביפו העתיקה" התארח פטרוס(שמעון בן יונה) ובו חלם את החלום שבו הוא הבין שכל חיה ראויה למאכל רמז לכך שאפשר וצריך לנצר את כל בני הדתות ולא רק יהודים . מכאן הוא נוסע לקיסריה בה הוא מטביל את – "קורנליוס" ומכאן יוצא לרומא בה יצלב הפוך .

"סיור  מודרך בנמל יפו לקבוצות".

סלע אנדרומדה מוזכר במיתולוגיה היוונית  כנסיכה שהוקרבה לקורבן למפלצת וניצלה על ידי פרסאוס שהחזיק בראשה של ההידרה שכל מי שהביט בה הפך לאבן ואגדות יפו שנספר בטיול החוויתי.

נמל יפו נוצר על ידי רכס הכורכר שנשחק וכוסה בחלקו במים . הנמל הוא רדוד ומלא סלעים ולכן לא מתאים לעגינת אוניות גדולות אלא רק לסירות. האוניות עגנו בלב ים והסירות התקרבו אליהם ופרקו את הסחורות והאנשים והביאום לחוף .רבות הספינות שטבעו במקום מהרוחות החזקות במקום והשרטונים הרבים .סיפור יונה שיוצא מיפו ונבלע על ידי הדג הגדול מתחיל כאן, גם דלתות ניקנור שהובאו לבית המקדש מאלכסנדריה לירושלים הגיעו דרך נמל יפו . ברציף העליה השניה שער הכניסה לארץ ישנו המנזר הארמני שבו השאיר נפוליאון את חייליו חולי הדבר ומנזרים של פלגים נוצריים אחרים ומולו מהשהיה בית המכס הבריטי .(כבר לא קיים)

"סיור והדרכה בשער העיר יפו".

"סיורים וטיולים בסמטאות יפו" – "סיורים ביפו בשוק היווני ובשוק הפשפשים" – "סיור טעימות בשוק הפשפשים" – "סיורים בכיכר קדומים ובגן הפסגה הגבוהה של יפו" – "סיורים לאורך רחוב יפו ורחוב בוסטרוס"(רזיאל). מחמוד אבו נבוט שהיה עוזרו של אל ג'זאר מעכו ולמד אצלו איך לשלוט בעם היה מושל יפו שיקם אותה והקיפה בחומה ובנה בה שער לכיוון ירושלים הוא שער ירושלים ומצדדיו שני מגדלים עגולים. כיכר השעון מחוץ לחומות הייתה בתחילה בית קברות של יפו ובהמשך היה לשוק ולכיכר הקריה העותמאנית שפיתחה את העיר יפו מחוץ לחומות. חלק מהחומות נוכל לראות בקישלה(מלון סתאיי)

עבדול חמיד השני הסולטן התורכי שבונה מגדלי שעון בארץ בונה גם כאן מגדל שעון לפאר את שמו בתחילת המאה ה 20 ולמען האמת ביפו מי שבונה ותורם הם בעיקר יהודי יפו ומעט גם הערבים.

"יום גיבוש צוותי להיי טק לקבוצות בעכו".

"סיור טיול יום גיבוש בסמטאות עכו".

לעיון נוסף בסיור נווה צדק:

"סיורים מודרכים בנווה צדק" עם מדריך טיולים וסיורים מפארק המסילה עד רחוב שבזי ופינס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן