"תל אביב יפו בסיפורים ותרחישים עירוניים".
"סיורים וטיולים מודרכים בתל אביב יפו לקבוצות".
"סיורים בתל אביב יפו לימי הולדת עם אפי נחמיאס".
סיפורים וטיולים היסטוריים בתל אביב יפו.
"התפתחותה של תל אביב מאחוזת בית למגדלים":
התפתחותה של תל אביב חשובה ביותר וחשוב לנו להבין שההתנפצות וקידום העיר החלה מתחילתה על ידי כספים פרטיים והון של יהודים שכל הזמן באו ארצה לתל אביב יפו ורצו להשקיע באיזור היהודי, באיזור החדש והנקי של תל אביב, 11 שכונות יוקמו מנווה צדק, שכונת אחווה, שכונת נווה שלום, שכונות מחנה יוסף ומחנה יהודה ועוד עד שתל אביב תגיע לקצה ההתפתחות ובתחילת מלמת העולם הראשונה הכל ישקע וישארו בה מתי מעט ולאחר המלחמה היו תרחישים תל אביביים שגרמו להתפתחותה של תל אביב ובראש בראשונה "הצהרת בלפור" שנתנה כוח ואנרגיות לרעיון הציוני ביפו תל אביב, 80% מהעולים העדיפו התיישבות עירונית כפי שהגיעו מאירופה בעיקר וצפון אפריקה ורק 20% לאיזור החקלאי ולמושבות, עוד אפשרויות להתפתחות תל אביב-חיבור כל השכונות הקטנות היהודיות לתל אביב אחת והייתה "למועצת תל אביב" ומאורעות תרפא שהאיצו את התפתחות תל אביב צפונה. "מאורעות דמים ביפו"- מאורעות תר"פ/ תרפ"א ביפו – מאורעות תרפט ביפו- מאורעות תרצ"ו תרצ"ט ביפו. "סיור באחוזת בית וסיפור קניית אדמות כרם ג'באלי והפיכתם לשכונת גנים," הלוואות וקניות.
סיור באחוזת בית רוטשילד תל אביב-
סיור אדריכלות ישראלי מברלין לישראל של שנות השלושים והארבעים, באוהאוס מול הסיגנון האקלקטי.סיור בסוף רחוב רוטשילד-שדרות ח"ן -אבן גבירול ואנדרטת רצח רבין-
"סיור אריק איינשטיין בתל אביב":
"סיור מודרך מזמר בתל אביב מרחוב גורדון בו נולד אריק איינשטיין" דרך "קפה כסית" , "ממועדון התיאטרון" שבו שיחק יעקב איינשטיין אביו את "עוץ לי גוץ לי" עד "בית הקברות בטרומפלדור", שירים משוררים שהטביעו את חותמם על תל אביב ומדינת ישראל שבדרך, "פיקנטריות על אריק איינשטיין" ומסלול חייו ומשפחתו, "שירי אריק איינשטיין" יושמעו בכל מקום ובכל אתר בתל אביב.
"סיור אמני הבימה וסיור משוררות בתל אביב":
"סיור בתל אביב בעקבות אמני הבימה" – רפאל קלצ'קין , אהרון מסקין, חנה רובינא, פאני ליוביץ' וסיור בעקבות משוררות תל אביביות כמו לאה גולדברג, רחל המשוררת, דליה רביקוביץ', תרצה אתר ויונה וולך.
"סיורי טבע לאורך הירקון ונמל תל אביב":
"סיור מודרך לאורך נהר הירקון המלוח והמתוק", סיור אנדרטאות לאורך הירקון, סיור בפארק גני יהושע, סיור גנים בגני יהושע בגן הסלעים וגן הקקטוסים.
"סיפורה של יפו העתיקה":
יפו על תקופותיה השונות: 4000 שנים של היסטוריה יפואית והתרחשויות, פרעונים פלישתים וגויי הים שעברו בנמל יפו, "תחותמס השלישי" וסיפור "הסוס הטרויאני", מכתבי אל עמארנה וכתבי המארות על יפו, הפרסים כובשים את יפו העתיקה ומעבירים אותה לפניקים השולטים בנמלי הים של הים התיכון ובטח המל יפו והפניקים הופכים את יפו "לאסם תבואה" של המזרח התיכון, תלמי הראשון השליט ההלניסטי היווני כובש את יפו ומרד החשמונאים בו מטביעים החשמונאים מאות יוונים, אלכסנדר ינאי החשמונאי ואשתו שלומציון מפתחים את יפו, אספסיאנוס במרד הגדול נלחם בחוזקה מול אנשי יפו שעשו ככל העולה על רוחם, בתקופה הביזנטית לא הייתה יפו חשובה ועוד יותר פחות בתקופה המוסלמית הקדומה עד שהגיע גוטפריד מבויון הצלבני והיה למלך שכובש את יפו ויפו הייתה "לנמל של ירושלים".
עד המאה ה-17 בתקופה העותומאנית של יפו ישבו ביפו נזירים רבים עד הטבח של הממלוכים ב- 1776 ובהמשך יגיע נפוליאון בשנת 1799 ויהרוג 2.440 מאנשי העיר יפו. בשנת 1806 כובשים סולימאן פאשה בעזרת אבו נבוט את יפו, מבצרים אות יפו, משפצים את יפו ויפו הופכת לעיר איכותית ומקסימה- התותחים של יפו הגנו על העיר, החפיר של יפו הגן על יפו, כיבוש קצר אך חשוב להיסטוריה של יפו על ידי מוחמד עלי שליט מצרים ובנו איברהים פאשה. "סיור סיפורי אהבה בתל אביב", תל אביב זו אהבה בפני עצמה ונמצא את הרומנים המיוחדים וסיפורי האהבה המרשימים והמרגשים, "התאמת סיור רומנטי ליום הולדת וכל ארוע בתל אביב יפו"..
"סיפור אהבה של מאיר גצל שפירא לסוניה אשתו", מאיר שפירא בונה לה רחוב ואולי שניים, סולל לה מדרכה מרחוב הכרמל לרחוב אלנבי שלא תתלכלך מהחול של תל אביב. סיפור אהבתו של אברהם חלפי לזהבה ברלינסקי אשתו של זאב ברלינסקי חברו הטוב. האדריכלית ג'ניה אוורבוך ואהבתה לאבן וסגנונות הבניה, הרומנים וסיפורי האהבה שנוצרו בקפה כסית ורוול.
בית וילסון(בית רחל) ברחוב קלישר 9 פינת רחוב התבור "בכרם ישראל".
סם וילסון, קבלן אמריקאי יהודי ממוצא ביילרוסי(רוסיה הלבנה) ובעבר בתחום פולין. במשך 20 שנות שהותו בתל אביב בנה הקבלן וילסון למעלה ממאתיים בתים ביניהם בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי, מלון בן נחום(מלון גינוסר), פאסג' פנסק ברחוב הרצל, בית אוהל שם ועוד.
נתחיל עם השם "בית רחל" הכתוב בקרמיקה בוהקת, זה לא שם הבנין אלא "פיגורה עסקית" מקומית ששמה בית רחל וכך חקקה על הבנין האקלקטי היפה במורד אל שוק הכרמל.
בית וילסון נחנך בשנת 1923 והיה לביתו השני של הקבלן סם וילסון(הראשון היה המונטיפיורי מאחורי מגדל שלום מאיר). את הבנין מתכנן יהודה מגידוביץ' המהנדס הראשון של עיריית תל אביב והבניה בפועל של הקבלן סם וילסון האמריקאי רוסי. שם השכונה "כרם ישראל" שכנה בין אחוזת בית לנחלת בנימין ומערבה שוק הכרמל וכרם התימנים. בית וילסון הוא בית אקלקטי לקטני -מאוד אסתטי ויושב בלב הרחובות המרכזיים קלישר ותבור מה שמוסיף לו הרבה הדר. לבית וילסון צריח בולט ומדמה לנו מעין חומה על גג המבנה.בבית וילסון היו כנראה האריחים הראשונים שנחקקו ועיטרו את הבתי, ולאחר מכן ניתן עד היום לראות אריחים בנחלת בנימין הסמוכה ובתל אביב בכלל.
שכונת "כרם ישראל" ירדה מגדולתה בשנות השישים והשבעים, בתי מלאכה קטנים קמו לצד מסחר כללי ובעשור האחרון בתים רבים "שומרו" לתפארת וכל הגבעה היורדת מכלבו שלום(אחוזת בית)לקראת שוק הכרמל "מתובל" בבתים משומרים אסתטיים ומצדיעים למתכנתים של תל אביב מתחילה.