"סיור בעקבות גיבורי ישראל מיד ושם לבית הקברות הצבאי בהר הרצל".

"סיור עומק בבית הקברות הצבאי של הר הרצל וביד ושם".

"מדריך טיולים וסיורים בהר הרצל בעקבות לוחמים וגיבורים".

 

"סיור בין בית הקברות ארלינגטון לירושלים בהר הרצל".

"גיבורים בצבא הגנה לישראל בכל מלחמות ישראל בחלקת חיילי צה"ל בהר הרצל".

"גיבורי ישראל במלחמת חרבות ברזל" (השבת השחורה בשביעי לאוקטובר 2023)

"סיור בהר הרצל ההר הקדוש", אפילו הרב שלמה זמן אויערבך מגדולי הפוסקים של הקהילה החרדית אמר שכדאי ללכת אל ההר בו קבורים צדיקים רבים, עדיף להגיע לירושלים ולוותר ולו לפעם אחת על הגעה לקברי תנאים בגליל, ובסיור זה נכיר דמויות מרכזיות הקבורות בהר ואנדרטאות רבות.

"ביקור באנדרטאות מובילות בהר הרצל": "ביקור באנדרטת הנצר האחרון" המרגשת בסיפוריה אודות עולים חדשים שלחמו בתש"ח ובמלחמות ישראל ולא נותר בהם נצר אחרון, "אנדטת חללי פעולות האיבה", "אנדרטת אח"י דקר, אנדרטת אוניית הארינפורה, אנדרטת כ"ג יורדי הסירה.

"סיור בעקבות לוחמים לפני ואחרי תש"ח: לאחר הגעתינו "מהשביל המקשר"("השביל המחבר" מיד ושם להר הרצל) נפגוש את הקברים הראשונים ובראש ובראשונה של יגאל ידין- הרמטכל השני של צה"ל שהיה סגנו של הרמטכ"ל הראשון שהיה חולה במלחמת העצמאות, יגאל ידין היה סגן ראש הממשלה ושר בממשלות ישראל, בנם של הארכיאולוג אליעזר ליפא סוקניק הפרופסור והארכיאולוג הידוע ואשתו חסיה.

לא רחוק מיגאל ידין יובל הראל הטנקיסט ויובל הראל החיר"ניק, הסיפור המרגש סביב שני חיילים עם שם זהה וגורל דומה. "גוני הרניק מפקד סיירת גולני בבופור", יונית נתניהו איש סיירת מטכ"ל.

"חלקת הצנחנים שצנחו באירופה בסוף מלחמת העולם השניה" ומפקדיהם, הצנחנים חנה סנש, חביבה רייק, אבא ברדיצ'ב, אנצו חיים סירני וממש ליד קברם של אבשלום פיינברג ויוסף לישנסקי.

נקדיש זמן מה לנופלי גוש עציון על כל השלבים , בשיירות, בלחימה העיקשת ועד הרצח בבונקר המרכזי של גוש עציון, סיפור שיירת הל"ה ובראשם מפקדם דני מס ז"ל, סיפור גבעת הקרב ליד חוסן.

"סיור בחלקת גדולי האומה בהר הרצל":

חלקת גדולי משפחת ז'בוטינסקי בהר הרצל, "חלקת משפחת הרצל בהר הרצל".(בנים נכדים ועוד)

 

22222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222

שלושתן נולדו בשנת 1928…שלושתן התגייסו להכשרה מגוייסת.
שלושתן היו לוחמות גדולות ונהרגו בהפצצה יחד ליד קיבוץ דורות בשער הנגב באוקטובר 48

נעמי יוסף, תמר באומגרט ומרים אוסיה – לוחמות הכשרת הפלמ"ח.

9/10/1948 מטוס מצרי מפציץ את העמדה הצהלית ליד קיבוץ דורות עת הכינו ארוחה…שלוש הנשים הכירו אחת את השניה, היו בפעילויות צבאיות רבות, כבשו את הר כנען וצפת, לוד ורמלה ועוד ועוד.

נעמי יוסף התקבלה למשלחת הסברה בארצות הברית אך החליטה לרדת עם חברותיה לעזרת הגדוד השלישי של הפלמ"ח בנגב מול הפולש המצרי ולעזרת קיבוץ דורות, בהיותן בבסיס זמני ליד הכפר הודג' הופצצו מהאוויר ושלושתן נספו…דב יוסף מגיע עם מטוס לאסוף את גופת ביתו, ולא היה מה לאסוף, הבנות נקברו בקבר אחים( אחיות)בקיבוץ דורות, ובשנת 1950 "עצמותיהן הועברו להר הרצל בירושלים", כשעברתי ליד קברי הצנחנים שלנו חנה סנש, אבא ברדיצ'יב ועוד לא יכולתי שלא לשים לב לסיפור המרגש.

נעמי יוסף הייתה קצינה ופיקדה על 300 חיילות אך סירבה לקבל דרגות קצונה.
תמר חברתה אשת אבן יהודה ובהמשך עברה לקריאות הייתה כפי שהעידו חבריה: מסירות בלתי נגמרת ,תמימות, צניעות ועומק, מלח הארץ במלוא מובן המילה.

איפה ישנן כ בנות האלה….?! לזכרן של בנות הפלמ"ח בכללותן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן